مشاهده تصاویر بیشتر ...
خداوند با لطف و فضل بیپایان خود بشر را آفرید و در این آفرینش سودی و منفعتی را برای خود نخواسته است چرا که او غنی محض و مالک مطلق است و این بشر را به فهم و دانش و اختیار و انتخاب مجهز کرد و راههای تباهی و سعادت او را ترسیم نمود و بعد او را از راههای تباهی بر حذر داشت و سرانجام بدی این راهها را به بشر گوشزد فرمود و معنای عقاب الهی همین است که مثلا اگر سم بخوری هلاک خواهی شد و اگر در چشم خود سوزن فرو کنی، نابینا خواهی شد و اگر گناهان آنچنانی را مرتکب شوی و توبه نکنی به آتش دوزخ گرفتار خواهی شد . و او را بشارت داد که اگر چنین اعمالی را انجام دهی به آرامش نهایی خواهی رسید و اگر پاکیزگی را رعایت کنی سالم و تندرست خواهی ماند.
این دستورات الهی از طریق عقل و پیامبران به انسانها داده شد و تا اینجا هیچ اشکالی در کار نیست و همه انسانها با زبان قال و حال شکر گزار حضرت حق هستند و معلوم است که این خلقت به گزاف و بیهوده نبوده است و باز معلوم است که خداوند بشر را آگاه نمود که زندگی او تنها مادی و منحصر به عالم ماده نیست بلکه ماده مهد پرورش او قرار گرفته تا از این رهگذر به عالم بالاتر و درجات ممتازتری نائل شود. و همه اینها جای سپاسگزاری و تشکر دارد.
ما نبودیم و تقاضامان نبود لطف حق ناگفته ما میشنود
غایت آفرینش با رویکرد قرآن و حدیث
مشخصات کتاب:
غایت آفرینش با رویکرد قرآن و حدیث
معصومه آعبدالله:دانشآموختة رشتة قرآن و حدیث دانشگاه آزاد اسلامی - واحد تهران مرکزی
تعداد صفحات:19
نوع: مقاله
موضوع: هدف خلقت
موضوع: قرآن - امامت
ص: 1
عناوین اصلی کتاب شامل:
چکیده؛ طرح مسئله؛ 1- بررسی لغوی غایت؛ غایت در روایت؛ واژة خلق؛ دلیل عقلی معاد؛ قرآن و علت غایی جهان آفرینش؛ نقش غایی امام در نظام آفرینش؛ تقوا و آیندهنگری؛ نتایج؛ منابع