مشاهده تصاویر بیشتر ...
در یک روایت بسیار نورانی و ارزشمند، رسول اکرم (ص) فرمودند: «عنوان و سرآغاز نامه اعمال مؤمن محبت علی ابن ابی طالب (ع) است». بحث ما در باب شخصیت شناسی حضرت زهرا (س) و الگوبرداری از این شناخت نسبت به زندگی مان است. امام صادق فرمودند که مادر ما در نزد خداوند ۹ اسم دارد. یکی از آن اسامی راضیه است؛ راضیه به معنای کسی است که هر آنچه از ناحیه خداوند به او اعم از سختی ها و خوشی ها می رسد، بدان راضی است. نوع این سختی ها برای انسانهای مؤمن است. شاید در ذهن ما این سوال مطرح شود که علل سختی های مؤمن در این دنیا چیست؟ پاسخ این است که این سختی ها سه عامل عمده و اصلی دارد.
اولین عامل بحث گناه است. چون مؤمن باید وارد بهشت شود ولی دچار گناه می شود، در همین دنیا سختی می بیند. امیرالمؤمنین (ع) در دعای کمیل می فرماید: «پروردگارا! گناهانی که باعث نزول بلا می شوند را ببخش». ارتباط مستقیمی بین گناه ما و بلا وجود دارد. امام حسین (ع) در روز عاشورا فرمودند: «دنیا برای مؤمن زندان و برای کافر بهشت است». اگر می خواهیم خیلی از سختی ها را در دنیا نکشیم، گناه نکنیم.
دومین عامل سختی ها سنت ابتلاء و آزمایش الهی است. این عامل یکی از مهم ترین عوامل سختی هاست. این سوال مطرح می شود که خداوند که همه چیز را می داند، امتحان و آزمایش برای او چه معنا دارد؟ پاسخ این است که آزمایش همیشه برای کشف حقیقت نیست، بلکه برای این است که خود شخص ظهور و بروز کند و خود شخص و دیگران بفهمند و بحث ثواب و عقاب معنا پیدا کند.
سومین عامل سختی ها که نوعاً برای معصومین و انبیاء (ع) است ارتقاء درجه است.
همه ما انسان ها به نوعی آزمایش می شویم. خداوند در آیه ۱۵۴ آل عمران می فرماید که خداوند شما را آزمایش می کند که آن چه در قلب شماست آشکار شود. بر اساس فرموده قرآن، سنت آزمایش خداوند قطعی است و در اموال و انفُس اشخاص جاری است. سنت آزمایش در امت های قبلی هم بوده است و ما باید مراقب باشیم که در این امتحان ها سربلند و پیروز باشیم. خداوند در قرآن می فرماید: «آیا مردم پنداشتند که تا گفتند ایمان آوردیم رها مى شوند و مورد آزمایش قرار نمى گیرند».
بحث ما حول سه محور خواهد بود. ۱. مفهوم آزمایش ۲. ابزار آزمایش ۳. آثار آزمایش