مدير پارسيبلاگ با بيان اينكه بايد انتظار جامعه وبلاگنويسان از وبلاگ مشخص شود، گفت: با مشخص شدن اين انتظارات، ميتوان قله، آرمان و چشمانداز موردنظر در عرصه وبلاگ نويسي را ترسيم كرد.
سيدمحمدرضا فخري اظهار كرد: وبلاگنويسي يك پديده اجتماعي است كه نميتوان با يك نگاه مهندسي براي آن چشمانداز مشخص كرد.
به گفته وي وبلاگ نويسي تحت تاثير متغيرهاي بسياري است كه در زمان رخ ميدهد، از اين رو نميتوان پيش بينيهاي دقيقي براي آن داشت.
وي با بيان اين كه ترسيم و نگاه برنامهريزي شده و مهندسي براي پديدههاي اجتماعي و فرهنگي نظير وبلاگ دشوار است، گفت: وبلاگنويسي با كاربران اجتماعي سر و كار دارد كه پيچيدگيهاي خاص خود را دارند.
فخري به شاخصهاي كلي مورد انتظار از وبلاگ به منظور رسيدن به قلههاي آرماني اشاره و تصريح كرد: شفافيت، آزادي بيان، اخلاقمداري، قانونمداري، ارتقاي بسترهاي سخت افزاري مناسب شبكهاي نظير اينترنت و ابزارهاي بيسيم و در نهايت پايبندي به ارزشها و مسائل ملي از جمله ويژگيهايي است كه ميتواند يك جامعه وبلاگي آرماني را ترسيم كند.
وي يادآور شد: يكي از مهمترين موانع رسيدن به قله آرماني وبلاگنويسي بسترهاي سخت افزاري آن است. در حال حاضر خدمات اينترنت مطلوب و ديتاسنتر قابل قبول و قابل رقابتي در كشور وجود ندارد. مشكلات سختافزاري سرويسهاي وبلاگ در نهايت باعث ميشود ذخيره اطلاعات وبلاگهاي كاربران ايراني در خارج از كشور انجام شود. اين مساله هزينه سنگيني را براي پهناي باند كشور ايجاد ميكند.
فخري تاكيد كرد: بايد ديتاسنترهايي با قابليت رقابت قيمت و كيفيت با خارج از كشور راهاندازي تا اين امكان فراهم شود تا سرويسها بتوانند خدمات خود را به داخل منتقل كنند. همچنين از حيث قوانين نيز ابهاماتي در اجرا و تصويب قوانين وجود دارد و قوه قضاييه بايد تخصصيتر در زمينه اينترنت و وبلاگها حركت و از نظرات كارشناسان فني در مورد مسائل قانوني اينترنت و وبلاگها استفاده كند.
مدير پارسيبلاگ با بيان اينكه كاربران بايد قانونمداري و اخلاقمداري خود را افزايش دهند، گفت: وبلاگنويسان بايد سطح اطلاعات و مهارتهاي خود را افزايش دهند چراكه با توجه به شخصي بودن اين محيط، خود افراد بايد با دغدغهها و تلاشهاي شخصي خود فرهنگ مطلوب و مناسب را در اين فضا ترويج و توسعه دهند.