گوگل باز (Google Buzz) يکي از امکانات جديد جيميل است که با توجه خصيصههاي شبکههاي اجتماعي و تلفيق آن با سرويس محبوب ايميل گوگل مورد توجه قرار گرفته است. اما از گوگل بعيد بود که امکانات جديد خود را بر پايه يک کپي برداري صرف از يک سايت محبوب به نام فرندفيد توسعه دهد.
عليرضا شيرازي در وبلاگ خود به نشاني http://shirazi.blogfa.com نوشته است: ايده و ساختار و شمايل گوگل باز آنقدر شبيه فرند فيد بود که صداي طرفداران گوگل را هم درآورد. به نظر ميرسد خلاقيت گوگل هم حد و اندازهاي دارد و نبايد هميشه از گوگل انتظار کارهاي خلاقانه داشت.اما اعتراض به گوگل باز تنها به کپي برداري ايده يک سايت موفق محدود نشده است و در واقع اعتراض بسياري از کاربران حرفه اي به شيوه پيدا کردن و ايجاد يک شبکه از دوستان در گوگل باز براساس ارتباط ايميلي يا چت شما با ديگران و به اشتراک گذاري اطلاعات بر اساس همين شبکه از دوستان است.
نگاهي به صفجه گوگل باز کاربران راه ساده اي براي فهميدن آن است که يک فرد با چه کساني بيشتر ارتباط (ايميلي يا چت) داشته است. از طرفي ديگر در بسيار مواقع ارتباط ايميل صرفاً براساس دوستي نيست و بسياري ارتباطات کاري خود را نيز از طريق ايميل خود پيگيري ميکنند که در گوگل باز مرزي براي آن مشخص نشده است.
البته در گوگل باز امکان بلاک کردن افراد و تعيين دوستان يا مشترکين گوگل باز شما و حتي غيرفعال کردن امکان گوگل باز وجود دارد، اما شروع فعاليت گوگل باز بدون توجه به اين مسئله عملا يک تهديد براي حريم خصوصي افراد بود بخصوص آنکه باگهاي قابل توجهي نيز در اين سرويس کشف شد که به نوعي اطلاعات کاربران را به خطر ميانداخت.
شيرازي در ادامه نوشته است: آنچه شخصا مرا نگران ميکند اين است که دسترسي در ايران به جيميل در روزهاي بحراني غير ممکن و سخت ميشود (نوعي مسدود سازي دسترسي به سايت توسط مخابرات بدون پيام خاص) حال با توجه به اينکه سايتهايي مشابه گوگل باز مانند فرند فيد، تويتر و حتي فيس بوک به دلايل مشابهي فيلتر شده اند اين قضيه ميتواند در مورد گوگل باز هم اتفاق بيافتد و با توجه به تلفيق اين سرويس با جيميل عملا احتمال محدوديت در دسترسي به جيميل بيشتر ميشود.