يك كارشناس معتقد است كه در سال 88 حركت مثبتي در برنامههاي IT ديده نشده و دليل آن چند دسته بودن متوليان حوزه فنآوري اطلاعات است كه نتيجهاي جز مواجه شدن با مشكلات موجود همچون نبود برنامهريزي و ناهماهنگي و آثار سوء حاصل را به دست نداد.
خسرو سلجوقي - كارشناس فنآوري اطلاعات - تاكيد كرد: در سال 88 هيچ خبر مثبتي براي فنآوري اطلاعات كشور شنيده نشد اما اميدواريم سال 89 خبر خوشي در اين حوزه داشته باشيم.
وي افزود: در كشور ما پيش نرفتن اهداف و برنامهها به نبود بودجه مربوط نيست؛ در حوزه فنآوري اطلاعات به اندازه كافي بودجه بود و مشكل اساسي كشور در اين حوزه نحوه مديريت منابع موجود است.
او در بيان حل مشكل مديريت حوزه IT دو گروه را موثر دانست و اظهار كرد: معضل مديريتي در حوزه فنآوري اطلاعات ميتواند توسط رئيس جمهور بهعنوان مسوول اجرايي كشور و نيز مجلس شوراي اسلامي با قانونگذاري حل شود، تا از بي متولي بودن در اين حوزه خلاصي يابيم. اين دو مجموعه ميتوانند مسوول كشور در حوزه فنآوري اطلاعات را مشخص كنند. در اين راستا نقش مجلس پررنگتر خواهد بود.
اين كارشناس تصريح كرد: در حال حاضر شوراي فنآوري اطلاعات بهعنوان زيرمجموعه وزارت ارتباطات و فنآوري اطلاعات، شوراي عالي اطلاعرساني بهعنوان زيرمجموعه شوراي عالي انقلاب فرهنگي با نگاه خاص خود و شوراي عالي انفورماتيك در مجموعه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهور به عنوان متوليان فنآوري اطلاعات در كشور فعاليت ميكنند و هر كدام جايگاه خود را دارند كه اثرگذاري خاصي در حوزه ايجاد ميكند.
او معتقد است اگر يك متولي كارهاي مورد نظر اين سه شورا را تجميع كرده و انجام دهد بهطور قطع نتايج حاصل شده پررنگتر و مفيدتر خواهد بود.
سلجوقي اظهار كرد: امروزه برآورد ميشود بيش از 70 درصد رشد ناخالص داخلي كشورها به IT وابسته است؛ به اين ترتيب ميتوان گفت هر كشوري از اين امكان استفاده نكند، لطمههاي جدي در عرصههاي داخلي و بينالمللي خواهد ديد.
او تاكيد كرد كه ميتوان انتظار داشت با توجه به آمار بهدست آمده كه همگي بيانگر اهميت فنآوري اطلاعات در پيشبرد اهداف كشورها است در مسائل اقتصادي اثرگذاري پررنگ آن راهگشاي بسياري از مشكلات باشد.
وي خاطر نشان كرد: IT با تاثيراتي كه در عرصه اقتصاد دارد ميتواند روي حوزههايي همچون صنعت، كشاورزي، خدمات و نيز مسائل سياسي و به تبع آن اجتماعي تاثيرات شگرفي داشته باشد كه اگر از اين ظرفيت استفاده نكنيم عقب خواهيم ماند.
سلجوقي با تشريح جايگاه ايران در حوزه فنآوري اطلاعات در گزارشهاي جهاني تصريح كرد كه امروزه بحث پهناي باند به عنوان يكي از حقوق شهروندان جامعه محسوب ميشود و زماني كه به دليل نبود مديريت صحيح در حوزه اين حق را از جامعه ميگيرند نميتوان به رقابت پاياپاي كشور در حوزههاي مختلف وابسته به IT در رقابت با كشورهاي ديگر اميدوار بود.
وي در پايان خاطر نشان كرد: برخي كشورها درصدد هستند پهناي باند كاربران خانگي را به دو مگ برسانند و اين درحالي است كه پهناي باند كم در كشور نتيجهاي بهدست ميدهد كه چيزي جز عقبماندگي كشور در عرصه بينالمللي در حوزههاي IT محور نخواهد بود.