بر اساس يك بررسي جديد، از هر پنج نفر در سراسر جهان، چهار نفر معتقدند دسترسي به اينترنت جزء حقوق بشر اساسي است.
طبق يافتههاي اين نظرسنجي كه برروي بيش از 27 هزار نفر در 26 كشور جهان انجام گرفت، 87 درصد از كاربران اينترنت اين نظر را دارند كه دسترسي به اينترنت بايد يك حق اساسي باشد و بيش از 70 درصد غيركاربران عقيده داشتند بايد به اينترنت دسترسي داشته باشند.
حدود 75 درصد از نظرسنجي شوندگان در ژاپن، مكزيك و روسيه اظهار كردند كه نميتوانند بدون اتصال اينترنتي خود طاقت بياورند و 90 درصد در تركيه نيز معتقد بودند دسترسي به وب حق اساسي است.
به گفته دكتر حمدون توره، دبير كل اتحاديه جهاني مخابرات (ITU)، حق ارتباط نميتواند ناديده گرفته شود و اينترنت قدرتمندترين منبع روشنفكري است كه تاكنون ساخته شده و دولتها بايد اينترنت را همانند جادهها، آب و برق جزء زيرساخت حياتي درنظر بگيرند.
به گفته 78 درصد از پاسخدهندگان، اينترنت سطح بيشتري از آزادي را به آنها داده كه اعتقاد مذكور بيشتر در ميان پاسخدهندگان آمريكايي ملاحظه ميشد و اين دسته از پاسخدهندگان بيش از همه براي ابراز عقيده صريحتر در اينترنت اطمينان دارند.
با اين همه بسياري از كاربران اينترنت نسبت به هك، كلاهبرداري و حريم خصوصي ابراز نگراني كردند. اكثر كاربران اينترنت در ژاپن، آلمان، فرانسه و كره جنوبي براي ابراز عقيده صريحتر در اينترنت اطمينان نداشتند.
به گفته رئيس هيات مديره "گلوب اسكن" كه اين نظرسنجي را انجام داده، با وجود نگرانيها درباره حريم خصوصي و كلاهبرداري، مردم سراسر جهان دسترسي به اينترنت را حق اساسي ميدانند.