فضاي ارتباطات و فنآوري اطلاعات در برنامه پنج ساله بعدي بسيار خوب ديده شده و اين موضوع كاملا برعكس برنامه قبلي است و ميتوان گفت بازار فنآوري اطلاعات ما در دو يا سه سال گذشته بسيار بد بوده و حالا كمي بهتر شده است.
علي اكبريان - عضو هيات مديره اتحاديه صادركنندگان نرمافزار - با بيان اين مطلب و با تاكيد بر اينكه اوضاع كشورمان در بحث صادرات نرمافزار رشد زيادي نكرده اما بازارمان را از دست ندادهايم گفت: اگر بانكها ميتوانستند با ما همكاري كنند، شركتها موفقتر از اكنون ميشدند، ولي در هر حال در سالهاي 89 و سالهاي بعد شاخصهاي فنآوري اطلاعات بايد رشد داشته باشند چون به اين موضوع در اين برنامه بيشتر توجه شده است بنابراين شاهد رونق بازار خواهيم بود.
اين كارشناس افزود: در كشور ما ديد و نگاه شركتها به بازار محدود و وسعت نگاهشان در حد شهر و يا كشور است زيرا به طور كلي فرهنگ ما قناعت در درآمد است و همين موضوع باعث شده در حوزه نرمافزار فعالان و شركتهاي ما ديدي گسترده نداشته باشند و رشدي نكنند.
به گفته او شركتهاي ما براي حضور در بازارهاي خارجي مشكل نقدينگي دارند و از طرفي متاسفانه اين شركتها فرهنگ صادرات نداشته و با مشتري مداري و فعاليت مفيد و درآمدزا در بازارهاي جهاني آشنايي ندارند و ميتوان گفت كه در حوزه نرمافزار در دنيا خوشسابقه نيستيم.
عضو هيات مديره اتحاديه صادركنندگان نرمافزار افزود: بايد آموزش كافي در اين زمينه به شركتها و فعالان اين حوزه داده شود و اتحاديه نيز به دنبال اين آموزش است؛ بايد شركتها در اين زمينه نهايت تلاش را داشته باشند كه البته اين امري زمانبر است.
وي با بيان اين كه در زمينه صادرات اوضاع و بازار جهاني بسيار تاثيرگذار بوده و بحران موجود تهديد و از سويي فرصت محسوب ميشود گفت: درباره صادرات ميتوان از ضعف نقدينگي كه در بازار جهاني حاكم شده استفاده كرد و بانكها در كشور ميتوانند به ما كمك كنند.
او توضيح داد: درواقع شركتها ميتوانند از بانكها اعتبار گرفته و به بازارهاي جهاني فروش اعتباري داشته باشند، يعني جنس خود را بفروشند و با توجه به قراردادي كه با بانك در داخل كشور دارند، قرارداد مربوطه صادراتشان را نشان داده و هزينه خود را از بانك دريافت كنند؛ تا زماني كه بتوانند مبلغ قرارداد خود را از بابت صادرات از شركت مربوطه خارجي دريافت كنند كه اين كاري بسيار مفيد است.