وبلاگ گافهاي رسانهيي با هدف معرفي و شرح اشتباههاي معمول رسانهها راهاندازي شد.
وبلاگ «گاف پرس ايران» به نشاني http://gaffpress.blogfa.com با هدف كشف، معرفي و شرح اشتباهها و گافهاي معمول رسانهيي جامعه نظير اشتباههاي تايپي و مفهومي راهاندازي شده و در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
نويسنده يا نويسندگان اين وبلاگ كه گافهاي رسانهيي را واقعيت تلخ ميدانند كه امروز به يك اتفاق معمول در جامعه تبديل شده است، معتقدند: در سالهاي اخير و با تعدد رسانهيي كه برخي كارشناسان از آن بهعنوان هرج و مرج رسانهيي، برخي بهعنوان تكثر و برخي هم بهعنوان هزينه لازمه مسير توسعه رسانهيي در كشور از آن ياد كردهاند، تعداد گاف كردنهاي رسانهيي بيش از پيش شده است.
گفتني است؛ از زمان راهاندازي اين وبلاگ، تعدادي از خبرگزاريها، سايتهاي خبري، هفتهنامهها و شبكههاي تلويزيوني در دام معرفي اين گافها افتادهاند.
براساس معرفي نويسندگان اين وبلاگ، وبلاگ "گاف پرس ايران" فعلا بهصورت آزمايشي و توسط گروهي از اهالي رسانه تاسيس شده است تا واقعيتهايمان را جايي تجميع كند و به رخ بكشاند. اين گافها شامل اشتباه تايپي و حرفي، خبرهاي داراي گافهاي مفهومي اساسي و نيز خبرهاي گافداري كه تعمدا در جامعه منتشر ميشوند، هستند.
در معرفي اين وبلاگ آمده است: "ميگويند واژه «گاف» واژهاي انگليسي است (Gaffe) يعني خيط کردن يا دسته گل به آب دادن. امروزه بيشتر خطاي فردي يا اشتباه لفظي يک مقام رسمي در سطح جامعه و يا در مقياس ديپلماتيک را گاف ميگويند. اما چندي است كه در فضاي توسعهي رسانهيي، گاف رسانهيي هم افزون شده است و اين عبارت، بيشتر به گوش ميرسد.
اساسا بررسي اسناد تاريخ معاصر نشان ميدهد كه همزمان با تجدد، اشتباههاي معمول هم از طريق رسانهها در سطح جامعه توسعه يافتهاند كه هرچند ممكن است در ابتداي امر بهعنوان يك گاف بهشمار رفته باشند، اما در كمال تعجب، بعدا به سندي بر متجدد بودن تبديل شدهاند. از همين رو دور از انصاف نيست اگر رسانهها را در اصلاح خطاهاي گذشته خود مسوول بدانيم؛ يا شايد غير از اين انديشيدن، بيانصافي باشد.
حال بگذريم كه در بررسي تاريخ رسانههاي معاصر همچنين كم نيستند خبرهاي نادرست يا توام با خطاهاي مفهومي كه گاه براي سنجش حساستسنجي جوامع يا با اهداف اقتصادي و سياسي خاصي منتشر شدهاند و درواقع، از پتانسيل ميزان وجود خطاي استاندارد در هر رسانه، به نفع مطامع فرد يا گروه و جرياني خاص استفاده سوء كردهاند.
همانطور كه گفتيم، در سالهاي اخير و با تعدد رسانهيي كه برخي كارشناسان از آن بهعنوان هرج و مرج رسانهيي، برخي بهعنوان تكثر و برخي هم بهعنوان هزينه لازمه مسير توسعه رسانهيي در كشور از آن ياد كردهاند، تعداد گاف كردنهاي رسانهيي بيش از پيش شده است و وقتي به همان رفتار تاريخي رسانهها كه اشاره كرديم افزوده شده، انگار اين واقعيت تلخ، به نوعي اتفاق معمول تبديل شده كه خيلي وقتها كك كسي را هم نميگزاند!"