گوگل قصد دارد اطلاعات مربوط به شمار تقاضاهايي را كه براي برداشتن محتوا يا شناسايي كاربران خاص از دولتها دريافت ميكند، منتشر كند.
به اين منظور گوگل صفحهاي را در سايت خود قرار داده كه شمار تقاضاهاي دريافت كرده از دولتها براي اطلاعات مربوط به يك كاربر يا برداشتن محتوا از شبكههاي سايتهايش مانند جستوجو، يوتيوب يا بلاگر را نشان ميدهد.
به گفته ديويد دروموند، مدير حقوقي گوگل، اين صفحه هر شش ماه يكبار به روز ميشود و اطلاعات ابتدايي مربوط به درخواست دريافت اطلاعات بين ماههاي ژوييه 2009 و دسامبر 2009 را نشان ميدهد.
بر اساس اين اطلاعات، بيشترين تقاضاهاي ارسال شده براي اطلاعات در شش ماه گذشته به سازمانهاي دولتي برزيل و مقامات آن مربوط هستند كه شايد نشان دهد سرويس شبكه اجتماعي اوركات گوگل تا چه اندازه در اين كشور محبوبيت دارد.
مقامات اين كشور سه هزار و 663 تقاضا براي اطلاعات درباره اشخاص و 291 تقاضا براي برداشتن محتوا داشتند. پس از برزيل بيشترين تقاضا براي ويرايش محتوا با 188 مورد مربوط به آلمان بود.
در اين كشور قوانيني وجود دارد كه نمايش آنلاين محتواي مربوط به دولت نازي را محدود ميكند. هند نيز با 142 تقاضا كه بيشتر به اوركات مربوط بود و آمريكا كه تقاضاهايش به يوتيوب مربوط بود، در ردههاي بعدي قرار گرفتند.
بخشهاي فعاليتكننده براي دولت آمريكا سه هزار و 580 تقاضا براي اطلاعات درباره اشخاص و 123 تقاضا براي برداشتن محتوا داشتند.
گوگل و مساله سانسور سال جاري با اختلاف اين شركت با چين به هم گره خورده و بيشترين توجهات را به خود جلب كرد و به سياستهاي جديد دولت آمريكا براي ترويج اينترنت باز منتهي شد.