طبق يك اصل هرقدر در شبكه شفافيت بيشتر باشد، مشكلات بيشتر مشخص ميشوند، پس راحتتر ميتوان آنها را حل كرد. سرعتسنجي اينترنت يكي از راههاي شفافسازي بهرهمندي از بستر حضور در فضاي مجازي و ارتباطات داخلي و بينالمللي براي پيشبرد امور در تمام زمينههاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي است.
محمدرضا توكلي - كارشناس معاونت توسعه و مديريت شركت فنآوري اطلاعات ايران - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب هدف از ايجاد امكان سرعتسنجي اينترنت براي كاربران خانگي را فرهنگسازي اين موضوع دانست كه ميتوان چنين كاري انجام داد و گفت: اين عمل كاربرد بسياري دارد از جمله اين كه شبهه ايجاد شده براي كاربر مبني بر كمفروشي ISPها را از بين ميبرد.
وي ادامه داد: در صورتي كه كمفروشي از طريق سرعتسنجي اينترنت براي كاربران ثابت شود، كاربر يك هيت (اشاره) به ISP ارسال ميكند و آن را از اين كه از كمفروشي اطلاع دارد، باخبر ميسازد و يك رونوشت الكترونيكي هم براي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ارسال ميكند كه بهعنوان تقاضا براي رفع يك مشكل است كه اين عمل تيكتينگ ناميده ميشود؛ با توجه به تيكتي كه ايجاد ميشود سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي مورد را پيگيري ميكند.
به گزارش ايسنا در سايت شركت فنآوري اطلاعات به آدرس www.itc.ir بخشي با عنوان سنجش سرعت اينترنت وجود دارد كه كاربران ميتوانند با كليك برروي آن سرعت اينترنت خود را در حال استفاده، به صورت وببيس اندازهگيري كنند.