ارتقاي سرويس جستوجوي تصويري Google Goggles به دارندگان تلفنهاي هوشمند آندرويدي امكان ميدهد با گرفتن تصوير از اطلاعات موجود به زبانهاي خارجي، ترجمه فوري از آن را دريافت كنند.
به گزارش سرويس فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برنامه جستوجوي تصويري Google Goggles به روز شده تا دربردارنده امكانات جديدي باشد كه اين برنامه را قادر ميسازد واژههاي يك زبان بيگانه را فورا شناخته و به زبان مورد نظر كاربر برگرداند.
اين غول جستوجو مدعي است كه اين اقدام پايان مشكلات گردشگران براي خواندن فهرستهاي غذاي خارجي خواهد بود؛
اين سرويس از تصاويري كه با دوربينهاي كيفيت بالاي موجود در بيشتر تلفنهاي هوشمند گرفته ميشوند، براي ارايه نتايج جستوجوهاي اينترنتي استفاده ميكند. بنابراين كاربران ميتوانند با گرفتن عكس و كليك برروي گزينه جستوجو اطلاعاتي در مورد موضوع موردنظرشان مشاهده كنند.
اكنون كادر "منطقه مورد علاقه" اين برنامه ميتواند براي انتخاب متن، مورد استفاده قرار بگيرد و اين برنامه سپس زبان متن را شناخته و براي ترجمه آن گزينهاي در اختيار كاربر قرار ميدهد. گوگل ميگويد اين برنامه براي شناسايي زبان بيگانه مورد نظر، بهترين عملكرد را دارد.
گزينههاي ترجمه در حال حاضر از زبانهاي انگليسي، فرانسوي، آلماني و اسپانيايي پشتيباني ميكند و گويا گوگل قصد دارد اين ويژگي شناسايي را به زبانهاي ديگري كه برمبناي حروف لاتين و غيرلاتين هستند، گسترش دهد.
اين شركت همچنين مي گويد نسخه جديد 1.1 گاگلز داراي پايگاه داده بزرگتري براي شناسايي اشيا، رابط كاربري بهبوديافته و قابليت انجام جستوجوهاي تصويري با استفاده از تصاوير موجود در گالري تلفن برخوردار است.
گاگلز و برنامههاي معروف به "واقعيت افزوده" بخشي از برنامههاي جديدي هستند كه هدف آنها استفاده از اطلاعات گردآمده در دنياي واقعي براي افزودن آنها به اطلاعات ديجيتالي و ارائه نتايج بر اساس مكان كاربر است؛ با اين همه هنوز بيشتر اين برنامهها مورد استفاده متداول قرار نگرفتهاند.
اين سرويس در سال 2009 راهاندازي شد و پيش از اين به كاربران تلفنهايي كه با سيستم عامل آندرويد گوگل كار ميكردند امكان ميداد با استفاده از دوربين تلفن خود از اشياء مورد نظر عكس بگيرند و اين برنامه با مقايسه عناصر عكس با پايگاه داده تصاويرش، هنگامي كه همتايي براي آن مييافت، نام آنچه را كه كاربر در جستوجوي آن بود، اعلام كرده و فهرستي از نتايج مربوط را از طريق صفحات وب مرتبط و گزارشهاي خبري فراهم ميكرد.