به دنبال ارايه روش جديدي از سوي محققان موسسه فناوري ماساچوست(MIT) صاحبان تلفنهاي همراه از اين پس ميتوانند بهجاي انتظار چندساعته براي شارژ گوشي خود فقط چند دقيقه منتظر بمانند.
دستگاههاي الكترونيكي قابلحمل از باتريهاي ليتيوم-يوني استفاده ميكنند، زيرا اين باتريها ميتوانند حجم زيادي از انرژي را در خود جا دهند. اما مشكل در اينجاست كه اين باتريها براي شارژ مجدد به چند ساعت زمان نياز دارند كه اين مسئله ميتواند براي كاربراني كه در حركت هستند مشكلات فراواني ايجاد كند و ناخوشايند باشد. اما گروهي از دانشمندان مركز MIT به سرپرستي پروفسور "گربراند كدار " دريافتند، ليتيوم-يونها كه انرژي الكتريسيته را در باتريها ذخيره ميكنند اگر در تونلهايي كه از سطح باتري قابلدسترسي است در يك رديف قرار بگيرند، ميتوانند سريعتري حركت كنند.
اين روش پيشنهادي توسط كدار و يكي از دانشجويان فارقالتحصيل شده او با نام "بيونگوو كانگ " توسعه مواد بهكار رفته در سطح باتريها است كه به ليتيوم يونها امكان ميدهد تا در سطح باتري با سرعت بالاتري حركت كنند و همچنين كانالهايي را براي انتقال آنها به داخل تونلها فراهم ميكند.
به گفته دانشگاه MIT، هماكنون نسخه اوليه باتري ساخته شده كه از مواد ياد شده براي سطح آن استفاده شده است و اين باتري ميتواند ظرف 20 ثانيه يا كمتر شارژ شود و اين در حالي است كه براي باتري مشابهي كه از اين مواد در آن به كار گرفته نشده بود، اين زمان به 6 دقيقه ميرسيد.