هفده ماه مه برابر با 27 ارديبهشت ماه هر سال يادآور امضاي اولين کنوانسيون بين المللي تلگراف در سال 1865 و ايجاد اتحاديه بين المللي مخابرات مي باشد. در سال 1973 اين مناسبت به عنوان روز جهاني مخابرات شناخته شد و پس از تشکيل اجلاس جهاني سران در خصوص جامعه اطلاعاتي (WSIS) در سال 2005 و کنفرانس سران مختار ITU در سال 2006، 17 ماه مه به عنوان روز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي نامگذاري شد.
به گزارش خبرگزاري بخش خبرشبکه فناوري اطلاعات ايران از سايت تي سي تي، ITU به عنوان آژانس هدايت کننده ICT سازمان ملل متحد، انتظار دارد که اعضايش آگاهي خود را در مورد نقش ICT در کاهش فقر و ايجاد فرصت براي توسعه بلندمدت و ماندگار، بويژه در ميان آسيب پذيرترين بخش هاي جامعه، افزايش دهند.
موضوع (تم) انتخابي شوراي ITU براي روز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي امسال "حفاظت کودکان در محيط اينترنت" مي باشد .
در اجلاس جهاني سران در خصوص جامعه اطلاعاتي، "ايجاد اعتماد و امنيت در استفاده از ICTs"، بوسيله رهبران جامعه بين المللي بر عهده ITU گذاشته شد. نتايج کار WSIS همچنين مشخصا" نيازهاي بچه ها و نوجوانان و حفاظت از آنها در فضاي اينترنتي را مورد تاييد قرار داد.
تعهدات به عمل آمده در اجلاس WSIS در تونس بر "نقش ICT در حفاظت از کودکان و بالابردن ميزان رشد آنها و نيز نياز "افزايش اقدامات لازم براي مراقبت کودکان در استفاده غلط و دفاع از حقوق آنها در زمينه ICT" نيز صحه گذاشت.
ابتکار ITU در زمينه مراقبت بر خط (online) از بچه ها (COP)، در راستاي اختيارات آن سازمان در ايجاد بنيادهايي براي يک دنياي اينترنتي امن و مطمئن براي نسل هاي آينده مي باشد. ضرورت ايجاد COP کاملا" آشکار است. در يک دهه قبل، تنها 182 ميليون نفر در سراسر جهان از اينترنت استفاده مي کردند و تقريبا" تمام آنها هم در کشورهاي توسعه يافته زندگي مي کردند. ولي در اوايل سال 2009، بيش از 5/1 ميليارد استفاده کننده اينترنت در دنيا وجود داشت که بيش از 400 ميليون نفر آنها به باند گسترده (فراخ باند) دسترسي داشتند. اينترنت با بيش از 600 ميليون کاربر در آسيا، 130 ميليون در آمريکاي لاتين وحوزه کارائيب و 50 ميليون در آفريقا، يک منبع همگاني در حال رشد مي باشد و لذا خطرات "بر خط بويژه براي بچه ها به طور گسترده اي در حال افزايش مي باشد.
بر اساس بررسي هايي که اخيرا" انجام شده، بيش از 60 درصد کودکان و نوجوانان هر روز در محيط هاي "چت" صحبت مي کنند. سه چهارم بچه ها به اشتراک اطلاعات خصوصي خود و خانواده شان از طريق اينترنت و تبادل آنها براي دريافت کالا و خدمات تمايل دارند و همه ساله يک پنجم کودکان در معرض خطر تعرض جنسي قرار مي گيرند.
موضوع روز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي امسال با اين هدف انتخاب شد که کودکان بتوانند با اطمينان به اينترنت و منابع با ارزش آن دسترسي داشته باشند و هيچگونه واهمه اي از افتادن در دام متجاوزين شيطان صفت در محيط اينترنت نداشته باشند.