با توجه به توسعه زیرساختهای ارتباطی در چهار سال اخیر، وزیر ارتباطات اعلام کرد که تولید محتوای داخلی فضای مجازی چهار برابر و تعداد کاربران ۲۰ برابر شده است.
به گفتهی محمدجواد آذری جهرمی، زیرساختهای ارتباطی در ایران طی چهار سال گذشته توسعه یافته و در این مدت، ظرفیت اینترنت بینالملل ۱۵ برابر، تعداد کاربران شبکه IP داخلی ۲۰ برابر، تعداد استفادهکنندگان باند پهن ۱۰ برابر و ظرفیت ترانزیت شمال - جنوب ۱۵ برابر افزایش یافته است. ضمن اینکه درحال حاضر ۱۹ مرکز دادهی استانی دایر هستند و خدمات الکترونیکی سه برابر افزایش یافته است.
وزیر ارتباطات در پنجمین کنفرانس بینالمللی فضای مجازی دهلی نو اعلام کرد:
بیش از ۲۳ هزار تیم تدوین نرمافزار و چهار هزار و ۵۰۰ شرکت نوپا محصولات خود را وارد بازار کرده و ۱۵ هزار شغل ایجاد کردهاند.
جهرمی با اعلام چهار برابر شدن تولید محتوای داخلی فضای مجازی گفت:
ضمن اینکه با افزایش سه برابری حجم بازار برای خدمات و محتوای مرتبط با ICT روبهرو بودیم. براین اساس برنامهریزی کردهایم تا این حجم از بازار تا ۵ سال آینده، سه برابر دیگر افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه به دلیل استفاده از خدمات ICT، مصرف سرانهی انرژی نسبت به زمانی که چنین خدماتی در دسترس نبود، بهصورت چشمگیری کاهش پیدا کرده است، افزود:
برای چهار سال آینده نیز، علاوهبر گسترش خدمات و کاربرد اینترنت، در نظر داریم فناوریهای جدید و کاربردهای نوین آن مانند IOT (اینترنت اشیا)، تجزیه تحلیل دادههای کلان، هوش مصنوعی، شهرهای هوشمند و دولت موبایل را ارائه کنیم و امنیت شبکه را ارتقاء دهیم.
آذری جهرمی فرصتهای استثنایی ناشی از توسعهی دیجیتال در زندگی مردم را از جنبههای مثبت اینترنت عنوان و در تشریح جنبههای نگرانکنندهی اینترنت اعلام کرد که امروز اینترنت و شبکههای اجتماعی از خارج برای ایجاد تنفر، تبلیغ اطلاعات غلط، هماهنگیهای تروریستی و تشویق به ناهنجاریها استفاده میشوند.
بر اساس گزارش وزیر ارتباطات، همانگونه که اطلاعات و سلیقههای شخصی در بسیاری از کاربریها و موتورهای جستجو در سطح بینالملل برای اهداف تجاری جمع میشوند، احترام به حقوق شخصی در اینترنت به سرعت در حال افول است. وی با تاکید بر اینکه لازم است تدبیری موثر و مناسب برای کاهش تاثیرات نامطلوب حوزه فناوری اطلاعات داشت، گفت:
علاوهبر این، امنیت شبکه، اطمینان از دفع به موقع حملات سایبری، امری بسیار حیاتی است. ضمن اینکه نگرانی اساسی دربارهی حریم شخصی و حفاظت از دادهها، نیازمند نگاهی جدید به حد و حدود چارچوبهای حقوق بینالملل و جهانی برای کاربردها و خدمات است که برای حاکمیت هر کشوری لازم است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار امیدواری کرد که از طریق گفتمان بینالمللی و اقدامات بازیگران گوناگون، بتوانیم از اینترنت سودآور، امنتر، سالمتر و بهتر با کمترین تاثیرات منفی بهره ببریم.