به گزارش سافت گذر، گسترش استفاده از چراغ های LED، باعث به وجود آمدن آلودگی جدیدی در دنیا شده است. البته این به خاطر خودِ چراغها نیست بلکه تأثیرات منفی که این اجسام کوچک نورانی بر طبیعت می گذارند، دلیل پدید آمدن این مشکل است.
گزارشات نشان داده اند که در بین سالهای 2012 تا 2016، مکانهایی که با نور مصنوعی روشن شده، 2.2 درصد افزایش یافته است.
این گزارش بیان کرده است که در آمریکای جنوبی، آفریقا و آسیا، نورپردازی بیشتر از سایر نقاط دنیا بوده است. برای مثال، مکانهایی مانند مسیرهای مخصوص دوچرخه که قبلاً حتی در آنها چراغ قرار داده نمی شد، الآن به چراغهای LED مجهز شده اند.
محققان یادآور شدند که در کشورهایی مانند سوریه و یمن، استفاده از چراغها کاهش یافته ولی ایتالیا، هلند، اسپانیا و آمریکا، همچنان جزو کشورهای پیشرو در مصرف چراغها هستند.
در ابتدا، قرار شد به خاطر کمتر صدمه دیدن طبیعت، چراغهای با عمر طولانی تولید شود ولی حالا که این اتفاق افتاده، مشکلات خاص خود پدید آمده است.
در این گزارش آمده است که یکی از مضرات نور زیاد در دنیا، از بین رفتن وقت هایی مانند طلوع و غروب یا زمان تلاقی صبح و شب است. این نکته در گزارش آمده زیرا آلودگی نوری در دنیا، در حال وقوع می باشد.
همچنین، دیگر خطر آلودگی نوری، تأثیرات مخرب بر زندگی گیاهان، جانوران و حتی انسانهاست.
نور، باعث می شود بدن ما از حالت تعادل خارج شده و ساعت خواب ما را تغییر دهد و در نتیجه، کمبود خواب به سراغ انسان می آید که کم خوابی باعث رخ دادن دیابت، فشار خون بالا و افسردگی می شود.
منبع: theverge.com