معمولاً پاهای مصنوعی دارای مفاصلی هستند که نقش فعالی ندارند و تنها در صورتی حرکت می کنند که فشاری از سمت فرد استفاده کننده آنها وارد شود در نتیجه بالا رفتن از پله یا حرکت کردن در زمین ناهموار امری طاقت فرسا می باشد.
به گزارش سافت گذر، نوعی پای مصنوعی اخیراً اختراع شده که زاویه پا را مطابق با کاری که فرد استفاده کننده انجام می دهد، تنظیم می کند.
این پا که توسط یک تحقیقاتی از دانشگاه ناشویل وندربیلت ساخته شده، یک موتور، یک محرک، چند سنسور و یک میکروتراشه دارد که با بکارگیری این اجزا توانایی این را دارد تا بفهمد کاربر قصد انجام چه کاری را دارد بنابراین زاویه خود را بر اساس فعالیت فرد استفاده کننده تنظیم می کند بنابراین همیشه و همه جا این پای مصنوعی در زاویه کاملاً درستی قرار گرفته است. برای مثال، اگر کاربر می خواهد از پله ها بالا برود، مچ پای مصنوعی به طور اتوماتیک، بالا می رود تا به لبه پله بعدی برخورد نکند.
هاریسون بارتلت، دانشجوی دکترای دانشگاه وندربیلت می گوید:(( مهمترین کاری که این پا انجام می دهد، استفاده از سنسور و حسگر می باشد تا مشخص کند که کاربر چه کاری می خواهد انجام و خود را با آن شرایط تطبیق دهد. سپس این پا از میان حسگرهای موجود حرکت کاربر را تشخیص می دهد و طبق آن حرکت می کند)).
اگرچه استفاده کنندگان از پاهای مصنوعی معمولی ترجیح می دهد که فقط از یک نوع کفش بهره ببرند، ولی محصول دانشگاه وندربیلت به راحتی با هر نوع کفشی مطابقت پیدا می کند.
به گزارش سافت گذر، میشائل گلدفراب، محقق ارشد پروژه می گوید:(( این پای مصنوعی هوشمند است بنابراین شما می توانید هم صندل بپوشید و هم کفش اسپورت و هم کفش مجلسی و یا هر کفش دیگری که دوست دارید زیرا این پا خود را تطبیق می دهد. ضمن اینکه شما می توانید از پله ها بالا یا پایین بروید و نگران نباشید به دلیل اینکه دستگاه نوع فعالیت شما را می شناسد و به گونه ای رفتار می کند که لازم است)).
محققان دانشگاه میشیگان نیز یک نوع پای مصنوعی تولید کرده اند که از دوربین برای بررسی سطح زمین بهره می برد.
امید است که تکنولوژی دانشگاه وندربیلت طی سالیان آتی تجاری سازی شود.
منبع: newatlas.com