به گزارش سافت گذر، در ابتدای سال 2015 بود که Ray Flynn نمیتوانست چیزی ببیند. این شخص 80 ساله از نوعی بیماری چشم که معمولاً به کهولت سن مربوط میشود و سبب میگردد خط مرکزی قوه بیناییاش از بین برود، رنج میبرد و مجبور میشد تا از دستگاه جانبی استفاده کند. او توانایی انجام بسیاری از کارها را نداشت ولی در ماه ژوئن، توانست از نوعی چشم مصنوعی بهره ببرد تا مشکل بیناییاش از بین برود.
حالا مهندسان دانشگاه مینهسوتا توانستهاند گام بسیار بلندی در زمینه تولید چشم بیونیکی بردارند. آنها در مقالهای که همین هفته در ژورنال Advanced Materials منتشر کردند، توضیح دادند که چگونه توانستهاند یک چشم مصنوعی که توانایی تشخیص تصاویر دارد را تولید نمایند. این وسیله سبب میشود تا افرادی که مشکلات بینایی دارند از دستگاهی پیشرفته بهرهمند شوند.
به گزارش سافت گذر، روییتائو سو، کمک محقق دانشگاه مینهسوتا و حاضر در پروژه میگوید:(( ما توانستیم نوعی چشم بیونیکی تولید کنیم که میتواند به خاطر میدان دید گستردهای که دارد، تصاویر را به خوبی تشخیص دهد. بهرهوری بالای این وسیله و توانایی آن جهت شخصیسازی اندازه و طرح کلی، سبب شده تا بتوانیم انتظار تولید یک عضو بیونیکی پر کاربرد را شاهد باشیم)).
برای آغاز پروژه، محققان از نوعی مخروط نیمکرهای شیشهای استفاده کردند تا بتوانند از آن به عنوان جمعآوری کننده تصاویر بهره ببرند. ذرات نقرهای موجود در این وسیله حکم برقرار کننده ارتباط را داشتند و لایههای مواد نیمه رسانا نیز سبب شدند تا نور به الکتریسیته تبدیل شود. در نهایت، فلز مایع باعث میشد تا کاتد در بالا نمایان شود. این فرآیند که کلاً یک ساعت به طول انجامید، بسیار پیچیده است ولی توانست یک وسیله بسیار کاربردی را در اختیار بشریت قرار دهد.
به گزارش سافت گذر، محققان به دنبال این هستند تا مواد نرم مانند دستمال کاغذی را با استفاده از چاپ سه بعدی تولید کنند تا از آن در چشم واقعی بهره ببرند. این یعنی آنها راه زیادی در پیش دارند. کارهای آتی که باید انجام دهند، کاهش سایز و بهبود عملکرد وسایل تولید شده با چاپ سه بعدی میباشد. آنها باید به گونهای عمل کنند که بتوانند محصول خود را تجاریسازی کرده و نوعی حسگر بسازند تا از یک سیستم جامع برای بینایی بهره ببرد.
منبع: digitaltrends.com