آیا وبگردی بدون URLها ممکن است؟ اگر اینگونه میباشد پس باید با چه روشی آدرس مورد نظر خود را در اینترنت تایپ کنیم؟ اینها سؤالاتی هستند که گوگل میپرسد تا فضای اینترنت را برای کاربران خود امن کند.
به گزارش
سافت گذر، از آن جایی که حذف آدرسهای اینترنتی برای کمپانی که پیشرفتش مبتنی بر وبسایتها و آدرسهای آنان است، کار غیرممکنی به حساب میآید ولی اگر گوگل موفق شود تا اینترنت را فضای امنتری کند، کاربران و تبلیغ کنندگان هم قطعاً به بستر نمایش عبارات جستجو شده خود اطمینان خواهند داشت.
مشکلی که در مورد URLها وجود دارد این است فهمیدن آنها بسیار سخت است بنابراین هکرها با تکیه بر همین سختی، سایتهای مخرب ایجاد میکنند، حملات سایبری انجام میدهند و اطلاعات غلط به کاربران ارائه میکنند.
بر اساس یک گزارش منتشر شده، هزینه حملات سایبری در سال گذشته 600 میلیارد دلار بود و این رقم هماکنون نیز در حال افزایش است.
پورتر فلت، مدیر مهندسی کروم میگوید:(( ما میخواهیم اینترنت به گونهای باشد که هویت آن برای همه مشخص است و کاربران میدانند در حال رد و بدل کردن اطلاعات با چه کسی هستند تا از این طریق آنها اعتماد کنند. عملی کردن چنین راهکاری کمی پیچیده است زیرا باید تغییرات گستردهای صورت گیرد تا کروم یاد بگیرد که باید چگونه URLها را نمایش دهد. ما میخواهیم شیوه به نمایش در آمدن URLها را به چالش بکشیم تا به گونهای عمل شود که هویت فرد جستجوکننده آدرس مشخص شود)).
نمونهای از URL طولانی
در سالهای اخیر، به خاطر کوتاه کنندگان URLها، ارتباط میان هویت وب و URLها کمتر شده است.
کوتاه کنندگان URL باعث میشوند این آدرسهای اینترنتی به یک آدرس کوتاه تبدیل گردند ولی همین کار فرصت را برای هکرها فراهم میکند تا سایتهای مخرب ایجاد نمایند.
البته در این زمینه خودِ گوگل نیز برنامه اختصاصی کوتاه کردن URLها را اجرا کرد ولی در ابتدای سال جاری نیز خبر رسید که قرار است سرویس Firebase Dynamic Links جایگزین برنامه کوتاه کننده URLها شود. سرویس مذکور سبب میشود تا کاربر را از هر پلتفرم (اندروید، iOS، ویندوز مک و . . . ) به یک آدرس مشخص بفرستد تا بتواند راحتتر محتوای مورد نظر خود را مشاهده کند.
در حال حاضر گوگل نمیداند که اینترنت بدون آدرس سایتها چگونه خواهد بود. در سال 2014، این کمپانی اینترنت بدون آدرس را در گوگل کروم آزمایش کرد.
ویژگی زودگذر (short-lived) که قبلاً مورد استفاده قرار میگرفت، تنها مهمترین بخش دامین یک سایت را نمایش میداد ولی کلیک کردن روی قسمت وارد کردن آدرس، تمام URL را به نمایش میگذاشت.
اخیراً نیز گوگل سعی کرده تا با استفاده از هشدار دادن در مورد مشاهده سایتی که با HTTPS آغاز نمیشود، برای کاربران فضای امنتری ایجاد کند.
گوگل تأیید میکند که هنوز هم در حال بررسی این مطلب است که مردم چگونه از URLها استفاده کنند که البته هنوز به پیشرفت قابلتوجهی دست نیافته است.
پورتر فلت میگوید:(( همکارانم به راهکاری دست یافتهاند که آن را پاییز یا بهار منتشر خواهند کرد)).
گوگل باید امنیت و سرعت برای اشتراکگذاری لینکها در دستگاههای مختلف را دو فاکتور اساسی وبگردی بداند.
منبع: digitaltrends.com