این روزها فیسبوک از جهات مختلف تحت فشار و انتقاد است. روز گذشته مارک بنیوف مدیرعامل «سلزفورس» اعتیاد به فیسبوک را با اعتیاد به سیگار مقایسه کرده بود و چندی پیش هم تیم کوک مدیرعامل اپل گفته بود که زاکربرگ خیلی به حریم خصوصی کاربرانش در فیسبوک اهمیت نداده است. حال طی تحقیقات گسترده خبرگزاری نیویورک تایمز هم اینبار «شریل سندبرگ» مدیر ارشد فیسبوک زیر ذرهبین و انتقادهای شدید قرار گرفته است.
با این حال بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا بودن بدون شک یک سری حاشیهها و مشکلات را به همراه خواهد داشت و بهطور کل این اتفاقات نمیتوانند به هیچ وجه جلوی تحقیق و پیشرفت این شرکت را بگیرند. فیسبوک ماه می امسال پتنت جدیدی را به ثبت رسانده که نشان میدهد این شرکت قصد دارد با استفاده از یک الگوریتم خاص نه تنها چهرههای درون تصاویر را شناسایی کند بلکه با استفاده از دیگر اطلاعات تصاویر دیگر اعضای خانواده او را نیز شناسایی کند. این مسئله باعث میشود تبلیغات با هدفمندی بیشتری برای تمامی اعضای یک خانواده نمایش داده شود.
در وبسایت د ورج آمده: «این سیستم ممکن است نسل جدیدی از ابزارهای جمعآوری دیتا باشد. این مدل ذکر شده قادر است علاوه بر تصاویر و چهرهها، از تگها، توضیحات تصاویر، آیپی کاربر، لیست کاربرانی که از همان آدرس در فیسبوک پست میگذارند و دیگر دیتاهای مرتبط برای شناسایی دیگر اعضای خانواده شخص استفاده کند. در نهایت این سیستم به فیسبوک این امکان را میدهد تا از تعداد افرادی که در یک خانه کنار هم زندگی میکنند و دیگر اطلاعات ضروری باخبر شود. اطلاعاتی که مطمئنا تبلیغ کنندگان عاشق آنها هستند.
حال باید دید این پتنت نوعی ورود غیرمجاز به حریم خصوصی کاربران محسوب میشود یا خیر. البته قبل از هر اتفاقی باید این مسئله را در یادآور شد که شرکتها ممکن است در طول سال پتنتهای متعددی را به ثبت برسانند اما تنها تعداد محدودی را وارد مرحله اجرایی کنند و به همین دلیل ممکن است فیسبوک هیچگاه از این پتنت در دنیای واقعی استفاده نکند.