به گزارش سافت گذر، گسترش اینترنت اشیا مطمئناً میتواند سبب اتصال بهتر شود ولی میتواند خانههایمان را در برابر خطرات امنیتی تهدید کند.
بر اساس یک گزارش از دانشگاه استنفورد و آواست، هماکنون 40 درصد خانههای سراسر دنیا حداقل یک وسیله دارند که به اینترنت اشیا متصل است ولی بسیاری از آنها از دستگاههایی استفاده میکنند که یا دارای شیوههای محافظتی قدیمی هستند یا کلمه عبوری که دارند، تغییری نکرده است که همین موضوع میتواند آنها را در معرض خطر قرار دهد.
امنیت اینترنت اشیا
برای اینکه به نتایج بهتری دست یابد، آواست 38 میلیون وسیله متصل به اینترنت اشیا در 16 میلیون خانه را در سرتاسر جهان اسکن کرد و متوجه شد که 94 درصد همه این دستگاهها توسط 100 تولیدکننده ساخته شدهاند که در این بین وسایل رسانهای فراگیرتر بودند.
نگرانکنندهتر اما اینکه پروتکل امنیتی 7 درصد از این دستگاههای متصل به اینترنت اشیا هنوز از نوع TFP و Telnet است و این یعنی در برابر خطرات امنیتی شکننده هستند. این موضوع برای 15 درصد مودمهای خانگی نیز کاملاً صدق میکرد چرا که میتواند راهی برای حمله هکرها باشد. سایر دستگاهها نظیر دوربینهای امنیتی، پرینترها و مودمهای شرکتها هم از پروتکل Telnet استفاده میکردند که این اتفاق آنها را در برابر حملات Mirai قرار میدهد.
زاکر دورومریک، استادیار علوم کامپیوتری در دانشگاه استنفورد میگوید:«« جامعه امنیتی اینترنتی مدت زیادی است که مشکلات مربوط به اینترنت اشیا را گوشزد میکند ولی متأسفانه این دستگاهها پشت مودمها و سایر محصولات مرتبط با دادهها مخفی و به فراموشی سپرده شدهاند. اگر با این خطرات مقابله نشود، دادههای کاربران به دلیل گسترش اینترنت اشیا منتشر خواهد شد و مشکلات امنیتی خاص خود را به بار خواهند آورد»».
منبع: techradar.com