به گزارش سافت گذر، محققان مؤسسه تکنولوژی فدرال سوییس اخیراً تکنولوژی ابداع کردهاند که با استفاده از آن میتوانند دود تولید شده توسط کامیونها و خودروها را به میزان 90 درصد کاهش دهند به طوری که گاز دی اکسید کربن را در سیستم اگزوز به مایع تبدیل کرده و در خودرو ذخیره خواهد کرد. جالب اینکه در نهایت میتوان این مایع را به پمپ بنزین تحویل داد و آنها نیز قادر خواهند بود آن را دوباره با انرژیهای تجدیدپذیر به بنزین تبدیل کنند.

دانشمندان اعتقاد دارند که با دریافت CO2 و تبدیل آن از حالت گاز به مایع میتوان بسیاری از انرژی موجود در دود مانند گرما را دوباره مورد استفاده قرار داد.
در ژورنال Frontiers in Energy Research، محققان در مورد یک کامیون صحبت کردند. آنها میگویند که ابتدا باید بخار موجود در لوله اگزوز را سرد کرد تا آب از گاز جدا شود. سپس با یک سیستم جذبکننده حرارت و با استفاده از روش دریافت مواد آلی و فلزی، دی اکسید کربن و دیگر گازها مانند نیتروژن و اکسیژن نیز جدا خواهند شد. زمانی که مواد موجود از دی اکسید کربن اشباع میشود، امکان جداسازی آن وجود خواهد داشت. در نهایت دستگاه فشردهکننده فوق سریع موجود در آزمایشگاه مؤسسه تکنولوژی فدرال سوییس گرمای به دست آمده از موتور خودرو را دریافت و آن را فشرده کرده و به مایع تبدیل میکند. این مایع درون باک ذخیره خواهد شد تا در پمپ بنزین بتوان آن را با نیروی الکتریسیته بار دیگر مورد استفاده قرار داد.
فرانکویس ماریشال از مؤسسه تکنولوژی فدرال سوییس میگوید:«« زمانی که باک خودرو پس از سوخت مایع میشود، آن را ذخیره میکند. تمام فرآیند این تکنولوژی با یک کپسول قرار گرفته در بالای کابین راننده انجام خواهد شد. وزن این قطعه تنها 7 درصد جرم خودرو میباشد. انرژی مصرف شده در این فرآیند نیز بسیار کم خواهد بود چرا که مراحل آن کاملاً بهرهوری دارند»».
محققان اندازهگیری کردند که 1 کیلوگرم بنزین میتواند 3 کیلوگرم دی اکسید کربن مایع تولید کند و هدر رفت آن نیز بسیار پایین خواهد بود. آنها مدعی شدهاند که نمیتوان 10 درصد انرژی را بازیافت کرد ولی امکان از بین بردن آن با سیستم بیومس وجود دارد. بر اساس ادعای محققان، میتوان از این سیستم در هر خودرو، اتوبوس و حتی کشتی با هر نوع سوختی استفاده کرد.
مزیت این روش آن است که بر خلاف خودروهای برقی و هیدروژنی، با خودروهای فعلی سازگاری داشته و میتوان گازهای تولید شده توسط آنها را به حداقل رساند.
منبع: gadgetsnow.com