به گزارش سافت گذر، در سالیان اخیر استفاده از فوتونها و فیزیک کوانتوم در علم مخابرات به شکل جدیتری پیگیری شده به طوری که در ماه آگوست سال قبل اولین رادار کوانتومی جهان که از فوتونهای پیوسته برای انتقال اطلاعات بهره میبرد، تولید شد.

حالا چینیها اولین ایستگاه مخابراتی و ماهوارهای قابلحمل دنیا را تولید کردهاند. این وسیله، از فوتونهای بخصوصی برای ارسال و دریافت دادهها استفاده میکند. این ایستگاه به اولین ماهواره کوانتومی و مخابراتی دنیا یعنی Mozi که در سال 2016 تولید شد، وصل شده است.
محققان دانشگاه علوم و تکنولوژی شهر هفی چین به سرگروهی دکتر جی جانگ رن، از ایستگاه قابلحمل استفاده کردند تا توزیع کوانتومها به خوبی انجام شود. در چنین وسایلی، فوتونها حکم کلید را دارند زیرا میتوانند دادهها را رمزگذاری کرده و یا رمز آنها را باز کنند. برای اینکه کارایی این فوتونها مشخص شود، تیم تحقیقاتی کلید ایستگاه ماهوارهای شانگهای را با ایستگاه ماهواره جیجان تطبیق داد.
این ایستگاه که میتواند با سرعت 4000 تا 10000 بیت بر ثانیه اطلاعات را جابهجا کند، تقریباً وزنی برابر با 80 کیلوگرم دارد. این در حالی است که ایستگاههای بزرگتر توانایی انتقال دادهها با سرعت 40000 بیت بر ثانیه را دارند.

به گفته دکتر رن، این پروژه توسط سازمانها و شرکتهایی نظیر بانک تجارت و صنعت چین حمایت شد زیرا آنها به وسیلهای نیاز دارند که نه گران است و نه زیرساخت آنچنانی دارد. او میگوید:«« ما میخواهیم کاربران از کلیدهای کوانتومی برای حفاظت از اطلاعات خصوصی خود استفاده کنند»». رن اعلام کرد که تیم تحت هدایت او قصد دارد در سالهای آتی نانو ماهواره کوانتومی بسازد.
منبع: neowin.net