به گزارش سافت گذر، پلیس لندن روز گذشته اعلام کرد که استفاده از تکنولوژی تشخیص چهره آنلاین مجرمان تحت تعقیب و مظنونان را در برخی مناطق خاص آغاز کرده تا راحتتر بتوانند عملیات مدنظرش را انجام دهد ولی باز هم تصمیم نهایی را افسران امنیتی میگیرند که آیا باید شخص شناختهشده دستگیر شود یا خیر.

در مرحله اول، قرار است سیستم تولید شده در مناطقی به کار گرفته شود که انتظار میرود مجرمان در آنجا بیشتر حضور دارند. همچنین، تصمیم گرفته شده تصویری از لیست مظنونان جرائم خشن به این سیستم ارائه گردد تا فرآیند شناسایی راحتتر صورت پذیرد.
این اقدام پلیس چندان به مذاق عموم مردم و به خصوص سازمانهای فعال در زمینه حقوق بشر خوش نیامده و حتی برخی از آنها درصدد مخالفت با آن برآمدهاند به طوری که تا کنون 22 هزار نفر دادخواستی را امضا کردهاند.
نگرانی اصلی آن است که این سیستم به خاطر مشاهده چهره افراد، حریم شخصی آنها را در همه مکانها خدشهدار میکند. این سازمانها باور دارند که این تکنولوژی علیه افراد رنگینپوست و بانوان با تبعیض بیشتری فعالیت خواهد کرد. یکی از این سازمانها در توییتر خود مدعی شد که پلیس لندن بدون در نظرگیری پیامدها، استفاده از این فناوری را تصویب کرده است.
با این وجود، نیک افگریو، کمیسیونر پلیس لندن میگوید:«« من با اطمینان خاطر و با خیالی آسوده میگویم که حق دفاع از حریم شخصی و حقوق بشر را داریم. من معتقدم که استفاده از فناوری تشخیص چهره آنلاین کاملاً عادلانه خواهد بود و به صورت متعادل عمل خواهد کرد»».
به هر حال، استفاده از فناوری تشخیص چهره به منظور ارتقای امنیت موضوع داغ کشورهای مختلف بوده به طوری که در سال گذشته پلیس سانفرانسیسکو به کارگیری آن را ممنوع اعلام کرد. به علاوه، اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکاییها در سال 2018 آمازون را مجبور ساخت تا دیگر لوازم مربوط به فناوریهای تشخیص چهره را به پلیس ایالات متحده نفروشد. به هر ترتیب، باید منتظر ماند و دید آیا مقاومت مردم لندن میتواند پلیس این شهر را از تصمیم خود منصرف کند یا خیر.
منبع: neowin.net