اگرچه در دنیای فناوری اطلاعات شبکه نسل 5 ارتباطات (5G) روز به روز در حال محبوب تر شدن است ولی قیمت بالای گوشی های 5G و بسته های اینترنتی مربوط به آن باعث شده افراد کمی سراغش بروند. در این بین، تکنولوژی دیگری هم وجود دارد که می تواند اینترنت را با سرعت بیشتر و تأخیر کمتری در اختیار افراد قرار دهد و وای فای 6 (Wi-Fi 6) نامیده می شود. از همه مهمتر این است که وای فای 6 مقرون به صرفه تر می باشد. اما براستی مزایای این شبکه چیست؟ با سافت گذر همراه باشید تا به این سؤال پاسخ دهیم.
وای فای 6، در گذشته و حال
روش های قدیمی نامگذاری شبکه های وای فای پیچیدگی زیادی داشتند به طوری که بعضاً برخی نسخه های آن را 802.11ax می نامیدند اما سازمان Wi-Fi Alliance در سال 2019 اعلام کرد که از این پس می خواهد نسل بعدی تکنولوژی وای فای را وای فای 6 بنامد.
در واقع قانون کلی این است که هر چه عدد کنار کلمه وای فای بیشتر باشد، سرعت و استانداردهای مربوط به اینترنت ارتقا خواهند یافت. تفاوت های میان عناصر مختلف وای فای بسیار تخصصی هستند که از آن جمله می توانیم به باند، پهنای باند، MIMO، MU-MIMO و OFDMA اشاره کنیم.
علی رغم اینکه اسامی انتخاب شده ظاهراً بسیار سخت و پیچیده هستند اما اصول مربوط به آنها ساده می باشد. به طور کلی کاربران معمولی فقط لازم است بدانند که سرعت وای فای 6 می تواند به 9.6 گیگابیت بر ثانیه برسد که در شرایط واقعی، سرعت دانلود 1.2 گیگابیت بر ثانیه خواهد بود.
اما تأثیرات وای فای 6 بر زندگی روزمره ما چیست؟
پهنای باند، کابل های شبکه و دستگاه های دارای استاندارد وای فای 6 مطمئناً تأثیر زیادی بر افزایش سرعت اینترنت دارند. در این بین، شبکه وای فای 6 تکنولوژی است که می تواند سرعت اتصال میان مودم ها و دستگاه های متصل به آنها نظیر گوشی های هوشمند و لپ تاپ ها و رایانه ها را افزایش دهد.
به عبارت دیگر، سرعت انتقال داده میان مودم ها و گوشی ها، تبلت ها و لپ تاپ ها نیازمند ترتیب خاصی است.
هنگام استفاده از اینترنت، تفاوتی میان وبگردی یا ارسال تصویر برای دیگران وجود ندارد زیرا اتصال ایجاد شده میان مودم و دستگاه کاربر یک کانال ارتباطی را کاملاً اشغال می کند و کیفیت انتقال داده ها را کاهش می دهد و در نتیجه باعث افت سرعت اینترنت می شود.
تکنولوژی MU-MIMO اجازه می دهد تا دستگاه های مختلف چندین کانال ارتباطی را در آنِ واحد ایجاد کنند. این یعنی وای فای 6 قادر خواهد بود همزمان با چندین وسیله وایرلس ارتباط داشته باشد و از طرفی سرعتش نیز افت نکند.
به طور خلاصه بگوییم که MU-MIMO همزمان از 8 وسیله پشتیبانی کرده و این امکان را برای آنها فراهم می کند تا همزمان دانلود و آپلود نمایند. در مجموع، هر چه تعداد دستگاه های هوشمند متصل به شبکه وای فای 6 بیشتر باشد، تأثیرات مثبت آن راحت تر احساس می شود.
به علاوه، وای فای 6 دارای نوعی تکنولوژی آماده به کار (TWT) است که باعث می شود وقتی در یک پایگاه ارسال داده تغییراتی به وجود می آید، دستگاه های متصل خود به خود به حالت اسلیپ بروند تا در مصرف انرژی باتری صرفه جویی شود.
وای فای 6 چه زمانی به صورت گسترده استفاده خواهد شد؟
برای استفاده از وای فای 6 باید توجه داشته باشید که هم به زیرساخت های مربوطه نیاز است و هم به مودم هایی که از آن پشتیبانی می کنند. در حال حاضر تعدادی از گوشی های هوشمند به این فناوری مجهز هستند. همان طور که گفتیم این شبکه امکان اتصال چندین دستگاه را به صورت همزمان ایجاد می نماید و سرعت اینترنت را نیز افزایش خواهد داد و باعث صرفه جویی در انرژی باتری گوشی ها و تبلت ها و لپ تاپ ها خواهد شد. تمام مواردی که گفتیم، دلایل برتری نسبی وای فای 6 بر 5G و محبوبیت روزافزون آن می باشند.
منبع: gizchina.com