به گزارش سافت گذر، روز یکشنبه به تاریخ 8 نوامبر، دو مسافر با امنیت کامل پروژه ویرجین هایپرلوپ واقع در شمال لاس وگاس را آزمایش کردند. این پروژه آزمایشی که برای اولین بار در تاریخ رخ می دهد، به انسان این امکان را خواهد داد تا با سرعت بیش از 600 مایل بر ساعت جابه جا شود و یا وسایل خودش را منتقل کند.
مسافران آزمایشی این پروژه یعنی سارا لوشیان و جاش گیگل، هر دو کارمند شرکت ویرجین هایپرلوپ بودند و در یک اتاقک مخصوص چرمی با پوشش فیبر کربن حضور یافتند. زمانی که روی صندلی نشستند، هایپرلوپ با سرعت 172 کیلومتر بر ساعت و به مدت 6.25 ثانیه، مسیر 500 متری را طی کرد. علی رغم اینکه شتاب این وسیله نسبت به اعداد و ارقامی که پیش از این دیده بودیم بسیار کم است اما مقامات شرکت اعلام کردند که به دلایل امنیتی، سرعت آن را کاهش دادند.
محفظه Pegasus XP-2 که محل نشستن گیگل و لوشیان بود، 2.5 تن وزن و 15 تا 18 فوت طول داشت تا به نوعی نشان دهنده نمونه کامل یک هایپرلوپ باشد که می تواند 23 مسافر را در خودش جای دهد و با سرعت 1080 کیلومتر بر ساعت حرکت کند. در حالی که شرکت سازنده می گوید که تا کنون بیش از 400 آزمایش انجام داده اما در هیچ کدام از آنها مسافران انسان نبودند.
جی والدر، مدیر ویرجین هایپرلوپ می گوید:«« هنوز کسی حتی چیزی شبیه پروژه ای که ما انجام داده ایم را انجام نداده است. آزمایشی که صورت گرفته نه تنها سبب شد ببینیم هایپرلوپ در یک مسیر لوله ای چگونه کار می کند بلکه توانستیم بررسی کنیم که اگر انسان در آن حضور داشته باشد، چه خواهد شد. در حال حاضر هیچ کس جرأت نزدیک شدن به انجام چنین کاری را پیدا نکرده است»».
پس از اینکه آزمایش به اتمام رسید، گیگل تجربه سوار شدن به هایپرلوپ را به حضور در ماشین های ورزشی تشبیه کرد و گفت:«« اولین سؤالی که سرمایه گذاران از من پرسیدند این بود که آیا هایپرلوپ امنیت کافی برای سوار شدن را دارد؟. ما انسان های معمولی هستیم و نه فضانورد. این نشان می دهد که هایپرلوپ از امنیت کافی برخوردارست بنابراین محققان می توانند نتایج مشاهدات خود را به سرمایه گذاران و مقامات شهری اعلام کنند»». لوشیان، هم در ادامه سخنان گیگل گفت:«« هایپرلوپ بسیار روان تر از چیزی بود که فکرش را می کردم. بر خلاف هواپیما، هیچ نیروی داخلی که باعث شود واگن از مسیر خود بیرون بیاید، وجود نداشت»».
این پروژه که ایده راه اندازی آن در سال 2012 توسط ایلان ماسک (مدیرعامل اسپیس ایکس و تسلا) شکل گرفت، با هدف کاهش مدت زمان سفر طراحی شد. دو سال بعد یعنی در سال 2014، شرکت ویرجین هایپرلوپ با همان هدف آغاز به کار کرد. حال به منظور دستیابی به اهداف ترسیم شده، باید بتوان کاری کرد تا مسیر لس آنجلس به سانفرانسیسکو در کمتر از 1 ساعت طی شود.
ویرجین هایپرلوپ می گوید:«« ما کارآمد بودن پروژه مان را در منطقه نوادا به اثبات رساندیم و حالا می خواهیم آن را در سطح جهانی عرضه نماییم به همین دلیل داریم با دولت ها و شرکت های مختلفی که از اهمیت آن آگاه هستند همکاری و زیرساخت های لازم را ایجاد می کنیم تا فرصت بهره مندی از آن را در اختیار شهروندان قرار دهیم»».
ویرجین هایپرلوپ در چند سال اخیر نیروی کاری خود را دو برابر کرده و تعداد آنها را به 300 نفر رسانده و بودجه 400 میلیون دلاری در نظر گرفته است. در ادامه بیانیه بالا، نیویورک تایمز گزارش می دهد که چندین پروژه مشابه در حال آزمایش شدن در شهرهای پون تا بمبئی هند، جده تا ریاض عربستان سعودی و شیکاگو تا کلمبوس، اهایو و پیتسبورگ هستند.
به علاوه، شرکت اسپیس ایکس ایلان ماسک ایستگاه لازم را در نزدیکی بوکاچیکا برونسوایل احداث کرد تا ایده راه اندازی حمل ونقل سریع برای جابه جایی انسان و بار را نشان دهد. اگرچه هنوز زمان زیادی تا آزمایش این پروژه باقی مانده ولی پروژه تستی و موفقیت آمیز ویرجین هایپرلوپ نشان می دهد که احتمالاً می توانیم در آینده ای نزدیک از مزایای سفرهای سریع بهره مند شویم.
منبع: neowin.net