بيش از 15 سال از ابداع اولين مرورگر براي دسترسي به وب مي گذرد و از آن زمان تاكنون دنياي مرورگرهاي اينترنتي شاهد وقوع سه جنگ جهاني بوده كه اولين آن مربوط به اواسط دهه 90 است.
به نقل از سي ار ان و تك وب، دنياي مرورگرهاي اينترنتي تاكنون شاهد وقوع سه جنگ جهاني بوده كه اولين آن مربوط به اواسط دهه 90 است. اين جنگ بين مرورگر IE مايكروسافت و مرورگر نت اسكيپ روي داد كه نتيجه آن به سود مايكروسافت تمام شد و در نتيجه نت اسكيپ به تاريخ پيوست.
جنگ جهاني دوم مرورگرها چند سال قبل و با عرضه فايرفاكس توسط بنياد موزيلا آغاز شد. در آن زمان مايكروسافت با مرورگر IE خود يكه تاز بازار مرورگرها بود و فايرفاكس كار را به جايي رسانده كه بيش از 20 درصد سهم بازار را در اختيار گرفته است.
اما جنگ جهاني سوم هم اكنون در جريان است و بازيگران آن بسيار بيشتر از IE و فايرفاكس هستند. در اينجا قصد داريم مهم ترين اين مرورگرها و نقاط ضعف و قوت آنها را بررسي كنيم.
اولين بازيگر اين عرصه كماكان IE است. 15 سال حضور اين مرورگر باعث شده بسياري از كاربران اينترنت به وجود آن عادت كنند. در نسخه هاي جديد IE ظاهر مرورگر مذكور بهتر شده و ميله ابزار ناوبري، امكانات favourites و فيدهاي RSS آن بهتر شده است.
در عين حال مهم ترين نقطه ضعف IE مشكل امنيتي آن است. آسيب پذيري هاي امنيتي اين مرورگر باعث شده هكرها براي سرقت اطلاعات كاربران به شدت آن را مورد حمله قرار داده و انواع و اقسام بدافزار و ويروس و تروجان وكرم را براي اين نرم افزار طراحي كنند. هم اكنون اين مرورگر بيشترين آسيب پذيري ها را در ميان همه مرورگرها دارد و مايكروسافت با اضافه كردن امكاناتي همچون pop-up blocker، فيلتر phishing و قابليت اضافه كردن افزونه قصد دارد اين نقطه ضعف ها را جبران كند. در مجموع كار كردن با مرورگرIE ساده است، اما اين مرورگر جز سريع ترين و امن ترين مرورگرها نيست.
فايرفاكس دومين مرورگر شناخته شده دنياي مرورگرهاست كه با هر دو سيستم عامل مشهور ويندوز و لينوكس سازگار است. نمايش صفحات وب در هر دو نسخه در حد قابل قبول است و وجود صدها افزونه طراحي شده توسط كاربران از جمله مهم ترين امكانات اين مرورگر محسوب مي شود. اين افزونه ها انواع و اقسام قابليت ها و امكانات را به اين مرورگر اضافه مي كنند. از سوي ديگر با توجه به متن باز بودن فايرفاكس امنيت آن در سطح بالايي است و تمامي حفره هاي امنيتي كشف شده اين مرورگر به سرعت برطرف شده و در مجموع آسيب پذيري هاي اين مرورگر بسيار پايين است.
سومين مرورگر قابل اعتناي دنياي اينترنت اپرا نام دارد كه اگر چه زيبايي ديگر مرورگرها را نداشته و ظاهر نسبتا پيچيده و شلوغ آن مورد پسند هر كاربري نيست. اما سرعت آن بسيار بالاست و از نظر مسائل امنيتي نيز نسبتا ايمن بوده و همپاي فايرفاكس به پيش مي رود. همچنين امكانات اين مرورگر از هر دو مرورگر ديگر بيشتر است. دهها ابزار كوچك نرم افزاري موسوم به widget از جمله ديگر نقاط قوت آن هستند. بد نيست بدانيد كه نسخه موبايل اين مرورگر يك سر و گردن از تمامي مرورگرهاي اينترنتي بازار بهتر است.
در نهايت مرورگر سفري كه توسط اپل و در اصل براي كاربران مكينتاش طراحي شده بسيار زيبا، نرم ، روان و سريع است. نسخه ويندوز اين مرورگر نيز كم وبيش از همين ويژگي ها بهره مند است. رابط كاربري هوشمندانه ديگر خصوصيت مثبت اين مرورگر است. اما بايد توجه داشت كه با توجه به افزايش روزافزون كاربران سفري مرورگر ياد شده ممكن است به هدف بعدي هكرها مبدل شود. در مجموع سفري امن تر از IE است، اما امنيت آن از اپرا و موزيلا كمتر است.اين مرورگر plugin هاي جالبي به خصوص براي حفظ امنيت كاربران دارد كه استفاده از آنها رايگان نيست.
به گزارش فارس با توجه به آنكه مرورگر كروم گوگل هنوز در آغاز راه است تنها به ذكر اين نكته در مورد آن اكتفا مي كنيم كه اين مرورگر بسيار سريع بوده و حافظه كمي را اشغال مي كند. براي قضاوت دقيق در مورد اين مرورگر هنوز بايد منتظر بمانيم.
اما چند مرورگر مهم ديگر نيز در اين جنگ جهاني حاضرند. Flock مرورگر محبوب كاربران شبكه هاي اجتماعي مجازي است. امكانات اين مرورگر دسترسي به سايت هاي محبوب، سايت ها، افراد، رسانه ها و محتواي مورد علاقه را تسهيل مي كند. Camino مرورگري متن باز بر مبناي موتور Gecko بنياد موزيلاست و ساده و كاربرپسند است. ظاهر آن نيز شباهت زيادي به فايرفاكس و سفري دارد. Maxthon مرورگري داراي چندين ميله ابزار مجزا همراه با قابليت هاي گوناگون بوده و از نظر امكانات تنوع خوبي دارد.
OmiWeb جايگزيني مناسب به جاي سفري براي كاربران مكينتاش است و برخي امكانات آن بهتر از سفري است. ديگر بازيگر جديد دنياي مكينتاش Shiira است كه هنوز بايد منتظر استقبال كاربران از آن بمانيم. در مجموع به نظر مي رسد جنگ جهاني سوم ميان مرورگرها به اين زودي ها به پايان نرسد و تعيين برنده نهايي آن مدت زيادي به طول بينجامد.
منبع: خبرگزاري فارس