افزايش نرخ ارز موجب تاثير در قيمت تمامشده محصولات رايانهاي ميشود و اين پروسهي 3 تا 4 ماه زمان نياز دارد تا به حالت اوليه باز گردد.
محمودرضا گوهربخشي ـ يك كارشناس بازار رايانه ـ با اشاره به اينكه رونق به بازار خريد و فروش رايانه و محصولات ديجيتال بازگشته است، اظهار كرد: در ماه رمضان طبق روال هر ساله شاهد ركود بالايي بوديم، اما خوشبختانه بعد از آن بازار تكاني خورد و رونق به حد نسبتا خوبي به بازار بازگشت.
وي ادامه داد: هنوز هم رونق بازار به حد انتظار نرسيده است، چرا كه نزديك مهرماه است و خانوادهها در تكاپوي خريدهاي فرزندان هستند و به همين منظور و مطابق استانداردها از مهرماه تا بهمنماه شاهد رشد رونق در بازار خواهيم بود.
اين كارشناس بازار روند صعودي نرخ ارز در هفتههاي اخير را نيز تاثيرگذار بر بازار IT و محصولات رايانهاي دانست و گفت: براساس اين افزايش نرخ ارز، قيمتهاي تمام شدهي محصولات رايانهاي نيز بالا رفت و محصولاتي كه در انبار فروشندگان بود و با توجه به ترس فروشندگان از رشد قيمت طلا و عدم سودآوري در بازار با قيمت روز عرضه شد هر چند افزايش يك يا دو هزار توماني چندان سودي براي آنها ندارد.
او با اشاره به اينكه تجربه ثابت كرده با كاهش نرخ ارز همچنان قيمتهاي بالاي اجناس مخصوصا در حوزهي رايانه حفظ ميشود، اذعان كرد: هيچ جنسي در بازار موجود نيست كه روبه صعود نباشد مگر اينكه اهرمهاي كنترلي براي حفظ قيمت و يا مديريت دولت بر روي آن وجود داشته باشد و به دليل اينكه چنين اهرمهايي در حوزهي بازار رايانه و محصولات ديجيتال وجود ندارد، قيمتها به راحتي پايين نميآيد.
گوهربخشي درباره دليل چنين موضوعي ابراز كرد: بازرگان جنسي را با قيمت نهايي و بالا خريده و به فروشگاهدار داده و او هم با همان قيمت روانهي شهرستان كرده است و در اين زمان نرخ ارز كاهش مييابد، اما فروشندهي نهايي به دليل اينكه با قيمت بالا خريده و توان ضرر ندارد، حاضر به فروش كمتر نميشود و همين موضوع دليلي براي قيمتهاي بالاست.
وي افزود: معمولا مدت زماني كه طول ميكشد تا قيمت محصولات رايانهاي به حد مطلوب و پايين خود برسد، سه تا چهارماه است.