مدير كل دفتر امور زيربنايي فنآوري اطلاعات از راهاندازي طرح مترو اينترنت تا دو ماه آينده خبر داد كه پايلوت آن در شهر قم است.
علي ناصري در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در معرفي طرح مترو اينترنت گفت: يك شبكه كاملا مستقل در شركت مخابرات استان قم وجود دارد كه با سرعت گيگابايت مراكز تلفن داخل استان را به هم وصل ميكند تا در نتيجه آن بتوان هر پهناي باندي را به متقاضيان ارائه داد. البته اينكه براي ارائه اين پهناي بايد به افراد حقيقي و حقوقي مختلف نبايد محدوديت قانوني وجود داشته است.
وي با بيان اين كه شبكه مترو اينترنت مبتني بر IPV6 بوده و پروتكل IPMPLS روي آن پياده ميشود، شبكه را كاملا پرسرعت عنوان و اظهار كرد: مديريت امنيتي شبكه به طور كامل توسط مسوولان شبكه انجام خواهد شد.
ناصري با بيان اين كه طرح پايلوت دولت الكترونيك در قم خواهد بود خاطرنشان كرد: انتظار ميرود ادارهها و دانشگاهها به سرعت به شبكه وصل شوند و به اين ترتيب از نظر ارتباط در قم مشكل نخواهيم داشت.
به گفته او تجهيزات اين شبكه در قم نصب شده و تستهاي لازم براي نهاييسازي آن در حال انجام است. قصد ما اين است كه افتتاحيه و راهاندازي در يك زمان انجام شود و پيشبيني اين است كه دو ماه آينده اين طرح نهايي خواهد شد.
مدير كل دفتر امور زيربنايي IT در بيان دليل انتخاب قم به عنوان پايلوت طرح مترو اينترنت گفت: استان قم از لحاظ مساحتي و بافت شهري كوچك و متمركز است همچنانكه كانون بحثهاي حوزوي است و ميتواند بار علمي بسياري داشته باشد. اين استان همچنين نزديك تهران بوده و درصورت بروز مشكل ميتوان به سرعت آن را رفع كرد.
ناصري با بيان اين كه كرمان نيز به عنوان پايلوت دولت الكترونيكي مصوب شده است، افزود: در كرمان نيز تجهيزات شبكه مترو اينترنت در حال نصب است و كار پيش ميرود اما در كرمان سيستمها و زيرساختها به علت وسعت جغرافيايي و شهري نيازمند بهينهسازي است.
وي در پايان خاطرنشان كرد: در قالب طرح تجميع و دسترسي مترو اينترنت تمامي استانها به اين شبكه مجهز خواهند شد. در حال حاضر شش استان ديگر نيز اين طرح را به مناقصه گذاشتهاند و در تهران نيز شبكه علمي را در دست اقدام داريم.