سوني در اول ماه ژوييه سال 1979 دستگاه پخش كاست قابل حملي را عرضه كرد كه اين شركت ژاپني را به منبع قدرت الكترونيكي جهاني تبديل كرد.
در دو ماه اول از عرضه واكمن، 30 هزار دستگاه از آن و در طول يك دهه 50 ميليون دستگاه از آن به فروش رفت. با اين حال سوني به مدت سه دهه با رقيباني مانند اپل كه از موفقيت عظيم دستگاه پخش موسيقي ديجيتالي آي پاد برخوردار شده بود، مبارزه كرد.
از زماني كه نوبوتوشي كيهارا، مهندس سوني، طراحي واكمن را به صورت دستي انجام داد تغييرات زيادي صورت گرفته است. وي در سال 2006 در مصاحبهاي با فرانس پرس اظهار كرده بود كه در دوران من، ما ناچار بوديم طراحي محصول را بر روي كاغذ انجام دهيم.
ايده ساخت واكمن از سوي ماسارو ايبوكا، يكي از بنيانگذاران سوني، در يكي از سفرهاي خارجياش شكل گرفت. وي عادت به گوش كردن به موسيقي در دستگاههاي پخش نوار كاستي داشت كه حمل آنها بسيار سنگين بود.
واكنش ابتدايي مصرف كنندگان به واكمن بسيار ضعيف بود و بسياري از فروشندگان تصور ميكردند دستگاه پخش كاست بدون مكانيسم ضبط از شانس اندكي براي موفقيت برخوردار است.
اما امروزه اين مسئله تغيير كرده و مجموع فروش واكمن در سراسر جهان به 385 ميليون دستگاه رسيده است از جمله مدلهاي ديجيتالي جديد كه از حافظه فلش استفاده ميكنند.
علت انتخاب نام واكمن از سوي سوني محبوبيت سوپرمن در آن زمان و اين حقيقت عنوان شده كه اين دستگاه بر مبناي ركوردر صوتي به نام «پرس من» بود.
سوني ابتدا تصميم داشت اين دستگاه را در آمريكا Soundabout و در انگليس Stowaway بنامد اما پس از اين كه شنيد كودكان در اروپا از والدينشان ميخواهند يك واكمن براي آنها خريداري كنند از تصميم خود منصرف شد؛ واكمن در سال 1986 در فرهنگ انگليسي آكسفورد وارد شد.
سوني در سالهاي اخير سعي كرده تغييراتي در طراحي واكمن بدهد. اين شركت در سال ميلادي جاري تا ماه مارس هفت ميليون واكمن فروخت كه نسبت به 5.8 ميليون دستگاه در سال تجاري گذشته افزايش يافت اما اين شركت موفق نشده است اپل را كه توانست در كمتر از شش سال پس از عرضه آي پاد در سال 2001، بيش از 100 ميليون دستگاه از آن را به فروش رساند، به چالش جدي بكشد.
بر اساس اين گزارش اين شركت ژاپني اميدوار است سري ايكس واكمن صفحه لمسي بتواند فروش اين دستگاه را مجددا زنده كند.