پژوهشگران ايتاليايي و فرانسوي يک مدل فيزيکي - آماري را توسعه دادند که در خصوص توسعه پديده "برچسب زني" (وارد کردن کلمات کليدي) روي وب توضيح مي دهد و مي تواند راهي جديد در عرصه تبليغات، شبکه هاي اجتماعي، فهرست بندي و وبگردي در شبکه ارائه کند. به گزارش مهر، امروزه در تمام صفحات موجود در شبکه، کلمات کليدي مورد استفاده قرار مي گيرند.
وبلاگ نويسان و سردبيرهاي وب، محتويات خود را برچسب مي زنند و کساني که عکس هايي را روي سايت هاي فيلکر و فيس بوک مي گذارند و يا صفحات وب مربوط گردهمايي ها را اداره مي کنند اين صفحات را با يک سري کلمات کليدي يا برچسب همراه مي کنند. اين برچسب ها (tags) به کاربران براي رسيدن آسانتر به صفحه مورد علاقه خود کمک مي کند. اکنون محققان شوراي ملي تحقيقات و دانشگاه ساپينزا در رم و موسسه cnrs فرانسه يک مدل فيزيکي- آماري برچسب زني (tagging) را توسعه داده اند که مي تواند نتايج مکانيزم کاربران وب را در وارد کردن برچسب ها بازسازي کند.
اين دانشمندان که نتايج تحقيقات خود را در مجله علمي pnas منتشر کرده اند براي بازسازي مسير ذهني کاربران در وارد کردن برچسب ها و جست وجوي محتويات مورد نظر، شبکه را همانند فضايي تجسم کردند که در آن کاربر هر قدمي را که برمي دارد، يک برچسب از خود به جا مي گذارد که اين برچسب ها از نظر معناشناختي به هم مرتبط هستند مثل برچسب هاي "آسمان- ابر" و "ابر- سفيد". به اين ترتيب محققان توانسته اند مسير برچسب هاي کاربران را يکي پس از ديگري بازسازي و هزاران پست فرضي را ايجاد کنند.
سپس با مقايسه ميان اين پست هاي فرضي و برچسب هاي واقعي منتشر شده روي سايت هاي شبکه هاي اجتماعي، اين دانشمندان تطابق هاي مختلفي را در ساختار برچسب ها پيدا و مشاهده کردند که در شبکه، محتوياتي که با برچسب هاي با ترکيب معنا دار شناسايي مي شوند، پربيننده تر از محتويات داراي برچسب هاي بدون ترکيب معنادار هستند.با اندازه گيري نزديکي ارتباط معنايي ميان برچسب ها مي توان به برخي از مفاهيم کليدي دست يافت که در راهنمايي وبگردان در انجام جست وجوها نقش مهمي ايفا مي کند.