احمد صادقيان- دنياي كامپيوتر و ارتباطات
مايکروسافت گروههاي متعددي دارد كه در تلاشند با كار در زمينههاي مختلف نرمافزاري و سختافزاري اين شركت را همچنان در هر زمينهاي سرآمد و يگانه نگاه دارند. با ورود گوشيهاي لمسي (Touch Screen) و استقبال بالاي كاربران سراسر دنيا سران و متخصصان اين شركت (و البته شركتهاي رايانهاي متعدد ديگر) به اين فكر افتادند حالا كه اين قابليت تا بدين حد محبوب است چرا آن را در حوزه رايانههاي شخصي گسترش ندهند. (البته موضوع صفحههاي تاچ اسكرين از ديرباز مطرح بوده، اما به سبب هزينهبر بودن و عملكرد ناقص آن چندان مورد توجه سازندگان و كاربران واقع نشد.)
با تکنولوژيهاي iPhone، Blackberry Storm و چند tablet PC ساخت شرکت Apple به نظر ميرسد روياي صفحه لمسي با سرعت و عکسالعمل بالا به حقيقت پيوسته است. مايکروسافت هم با معرفي محصول نوين خود با نام تجاري Microsoft Surface که يک رسانه صفحه لمسي براي استفاده در مکانهاي عمومي است، خود را وارد رقابت کرده است. طي مقاله طولانياي كه گروه Microsoft Touch Team منتشر كرده، اين شرکت برنامههاي خود را براي اضافه کردن قابليت لمس به ويندوز 7 اعلام کرده است. در ويندوز 7 کاربران ميتوانند به مثابه هنگام كار با ماوس و صفحه کليد، با استفاده از قابليت touch، کارهاي روزمره خود را انجام دهند. قابليت touch در ويندوز 7 شباهت زيادي به عملكرد موشواره دارد.
وقتي با ماوس کار ميکنيد،از کليد چرخان آن براي پيمايش (Scroll) کردن يا بعضي از کارهاي مشخص در بعضي برنامهها مانند چرخش در محور عرضي در شبيهسازهاي پرواز استفاده ميکنيد. كاركردهاي تعريف شده لمسي در ويندوز 7 عبارت است از: تقه زدن (مانند همان کاري که با موشواره انجام ميدهد، کشيدن و پيمايش کردن (به جاي scroll bar از scroll point استفاده ميشود) ضربه زدن با دو انگشت، چرخاندن، ضربه آهسته براي حرکت دادن به چپ يا راست و نگهداشتن انگشت براي کليک راست کردن.
مايکروسافت تکنولوژي touch خود را از تبلت پيسيها شروع کرده و قصد دارد اين تکنولوژي را به عنوان تکنولوژي غالب در رايانههاي شخصي درآورد. در حال حاضر اين فناوري مايکروسافت محدود به درايورهاي نسخه آزمايشي ويندوز 7 براي سيستمهاي HP TouchSmart IQ500 و IQ800 ، HP TouchSmart tx2 tablet، Dell Latitude XT Tablet و XT2 ميشود. مايکروسافت همچنان منتظر استقبال کاربران از اين تکنولوژي جديد خود براي ارايه دادن نسخه نهايي آن است.