مشاهده تصاویر بیشتر ...
در این چند جلسه قصد داریم از ترس از غیر خدا صحبت کنیم و اینکه این نوع ترس چه بلاهایی بر سر انسان می آورد.
ترس به طور طبیعی در وجود انسان هست. به طور مطلق ترسیدن هم علامت ضعف است و عامل ضعف است.
شجاعت خیلی فضیلت برجسته ای است و در همه فرهنگ ها به آن اهمیت داده می شود.
رسالت برخی از اهل علم در حوزه و دانشگاه تئوری پردازی ترس است. در حوزه با ادبیات و گزاره های دینی و در دانشگاه با ادبیات غیر دینی و گزاره های تجربی، حقوقی ، اجتماعی و...
ترس یکی از مهمترین مکائد ابلیس است در مقایسه با یک کید دیگر. در قرآن عملیات وسوسه ابلیس را، اول روی موضوع ترس می گذارد. و بعد شما را به فحشا می کشاند. کسی از این کید ابلیس متأثر نشود و دچار ترس نشود می تواند بقیه موارد را هم مقاومت کند.
اگر کسی ترسید ضعیف می شود و قوای فکری اش را از دست می دهد و دچار عجله و شتابزدگی که آن هم به طور طبیعی در انسان هست می شود و او را بدبخت کرده و دچار گناهان مختلف می شود.
ترسیدن را یک وضعیت پایه ای برای از دست دادن همه چیز بدانید. و بالعکس شجاعت به معنای عمیق کلمه برای رسیدن به همه چیز. با داشتن شجاعت انسان فرصت ها و نعمت ها را از دست نمی دهد.
زندگی ما غرق و آلوده به ترس است. آلودگی زندگی ما به ترس فراوان است حالا ممکن است تحت تأثیر تعلیم و تربیت مادران و پدران باشد یا تعلیم و تربیت معلم ها و... غالبا با ترس زندگی کرده و انگیزه هایمان را با ترس شکل می دهیم. مثلا برخی مادرها از همان اول فرزندان را می ترسانند. اگر درس نخوانی بدبخت می شوی. کسی جز پروردگار عالم حق ندارد کسی را بترساند. ترساندن یک چیز خاص و فنی است.
یکی از علامت های بدترین آدم ها این است که مردم از دست و زبان او بترسند و از ترس او کار بکنند.
حاصیت امام زمان علیه السلام چیست و ولایت یعنی چه؟ ولایت یعنی اداره جامعه. جامعه ای که کسی در آن نترسد. اگر بنا است کسی بترسد از خدا بترسند و از عقوبت او. ترس ناموس خلقت است.
زندگی غرق در ترس، زندگی در لجن می شود مردم را از لشکر یزید ترساندند، بعد با همین مردم ترسو امام حسین علیه السلام را تکه تکه کردند.
زندگی بدون ترس امکان دارد؟ مثلا خانه را مرتب می کند، می گوید می ترسم مهمان بیاید آبرویمان بریزد. نه، شما خانه را مرتب کن به خاطر زیبایی، به خاطر خصلت مرتب بودنت. این تغییر دیدگاه باعث تغییر در زندگی می شود و دنیای ما را قشنگ می کند. زمان حضرت لی عصر علیه السلام اینگونه می شود.
رشد جامعه بشری در این است که وقتی نترساندنش، درست زندگی کند.
باید ترس را کنار بگذاریم از زندگی، از انگیزه های رفتاری و... هیچ کاری را به خاطر ترس انجام ندهیم. کسی که نترسد قوت قلب پیدا می کند و خدا در این قلب می آید.
اگر در امتحانات نترسیدیم پیروز می شویم.
تعلیمات دینی طوری است که می خواهد با مفاهیم مختلف مانند توکل کردن به خدا، ترس را از بین ببرد.
رابطه عقلانیت با ترس چیست؟ کل زندگی یک مسابقه است. علت عقلانی شرکت در مسابقه این است که با نترسیدن برنده شوی. نفس انسان دائما ترس را توجیه می کند و در ابن مورد خیلی باید کار کرد. اگر دقت کنید هیچ وقت عقل انسان را نمی ترساند.