مشاهده تصاویر بیشتر ...
الإمامُ علیٌّ علیه السلام :«اللّهُمَّ بَلى، لا تَخْلو الأرضُ مِنْ قائِمٍ للّه ِ بِحُجَجِهِ ، إمّا ظاهِرا مَشْهُورا ، أو خائفا مَغْمورا لئلاّ تَبْطُلَ حُجَجُ اللّه ِ و بَیِّناتُهُ .
امام على علیه السلام :صد البتّه زمین از کسى که حجّتهاى خدا را بر پا دارد ـ آشکار و سرشناس یا بیمناک و گمنام ـ خالى نمى ماند، تا که حجّتها و برهانهاى خداوند از بین نرود.»
سیمای نورانی امام زمان علیه السلام در آیئنه کلام امیرالمومنین در کتاب شریف نهج البلاغه چگونه بیان شده است.
کتاب شریف نهج البلاغه مشتمل بر بخش کوچکی از فرمایشات و سخنان و کلمات مولا امیرالمومنین علی علیه السلام است که بیش از هزار سال قبل این کتاب توسط عالم بزرگ شیعه، ادیب و فقیه و عالم قرن چهارم و پنجم، سید رضی جمع آوری شده است. نهج البلاغه مشتمل بر همه فرمایشات امیرمومنان علی علیه السلام نیست. در عین حال کتابی است که کلام امیر بیان است و فرموده اند ما فرمانروایان کلام و سخن هستیم. کلام حق در اندیشه و فکر ما ریشه دارد و بر کلام ما برگ و بار می دمد و می دهد و بالنده می شود.
کتاب نهج البلاغه توسط علما به عنوان برادر قرآن نامگذاری شده است. و ما باید انس خود را با این منابع معرفتی تقویت بکنیم. لازم است قرآن مجید، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه شایسته است در منازل شیعیان حضور و مورد توجه، قرائت و تلاوت ویژه قرار گیرد.
نهج البلاغه روش علم و عمل است.
ابن ابی الحدید شارح اهل سنت نهج البلاغه می گوید سوگند می خورم به همان کسی که تمام امتها به او سوگند یاد میکنند. این خطبه را از پنجاه سال قبل تاکنون بیش از هزار بار خواندهام و هر زمان آن را می خوانم، خوف و وحشت و بیداری عمیقی تمام وجود مرا در برمی گیرد و در قلب من اثری شگفت میگذارد و در اعضای پیکرم لرزشی پدید می آورد.
هر زمان در مضامین آن دقت می کنم به یاد مردگان از خانواده و بستگان و دوستانم می افتم و چنان می پندارم که من همان کسی هستم که امام در لابه لای این خطبه توصیف می کند. چقدر واعظان و خطیبان و فصیحان در این خصوص گفتهاند و چقدر من در برابر سخنان آنان به طور مکرر قرار گرفتهام. اما در هیچ کدام تاثیری را که این کلام در دل و روح من میگذارد، ندیدهام. خطبه ۲۲۱ نهج البلاغه سخنی از علی ابن ابی طالب علیه السلام که پس از تلاوت آیه أَلْهَاکُمُ التَّکَاثُرُ – حَتَّىٰ زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ بیان فرمودند:
شگفتا!چه هدفی دور،و چه زیارت کنندگانی نا آگاه؛و چه کاری بزرگ و سهمگین! جای رفتگان را خالى دیدند، آنها که سخت مایه عبرتند، و از جایگاهی دور به آنان دست یافتند!
از موضوعاتی که در کتاب شریف نهج البلاغه می توان مورد جستجو قرار داد می توان به مسئله امامت و ولایت و رهبری و از جمله بحث پیرامون امام زمان علیه السلام است.