مشاهده تصاویر بیشتر ...
«وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلًا مِنْ قَبْلِکَ وَجَعَلْنَا لَهُمْ أَزْوَاجًا وَذُرِّیَّةً ۚ وَمَا کَانَ لِرَسُولٍ أَنْ یَأْتِیَ بِآیَةٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ ۗ لِکُلِّ أَجَلٍ کِتَابٌ»
«و محققا ما رسولانی پیش از تو فرستادیم و برای همه آنان (مانند تو) زنان و فرزندان مقرر نمودیم (یعنی همه رسل بشر بودند، یکی فرشته نبود که از لوازم بشری بینیاز باشد) و هیچ پیغمبری را نرسد که بی اذن خدا آیت و معجزی آورد، که هر امری را وقتی معین مرقوم است.»
بحث ازدواج نبی مکرم اسلام، خود از جمله مباحث قرآنی است. قرآن درباره رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، ازدواج ایشان، همسران ایشان و ویژگی های همسران و کرامت هایی که در همین حوزه خداوند متعال به رسول الله عنایت فرموده است آیات فراوانی داریم.
«النَّبِیُّ أَوْلَىٰ بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ ۖ وَأَزْوَاجُهُ أُمَّهَاتُهُمْ ۗ وَأُولُو الْأَرْحَامِ بَعْضُهُمْ أَوْلَىٰ بِبَعْضٍ فِی کِتَابِ اللَّهِ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُهَاجِرِینَ إِلَّا أَنْ تَفْعَلُوا إِلَىٰ أَوْلِیَائِکُمْ مَعْرُوفًا ۚ کَانَ ذَٰلِکَ فِی الْکِتَابِ مَسْطُورًا»
«پیغمبر اولی و سزاوارتر به مؤمنان است از خود آنها (یعنی مؤمنان باید حکم و اراده او را مقدم بر اراده خود بدارند و از جان و مال در اطاعتش مضایقه نکنند) و زنان او (در اطاعت و عطوفت و حرمت نکاح، به حکم) مادران مؤمنان هستند و خویشاوندان نسبی شخص (در حکم ارث) بعضی بر بعضی دیگر در کتاب خدا مقدمند از انصار و مهاجرین (که با هم عهد برادری بستهاند) مگر آنکه به نیکی و احسان بر دوستان خود (از مهاجر و انصار) وصیتی کنید که این (تقدم وصیت بر ارث خویشان) هم در کتاب حق مسطور گردیده است.»
اینکه همسران پیامبر ام المومنین هستند، این شرافت برای زن پیامبر نیست، این شرافت برای خود پیامبر اکرم است. ویژگی زن این است که می شود با او ازدواج کرد و وقتی قرآن می فرماید این مادر است، منظور این است که ازدواج با او غیر ممکن است. همه زن ها و حتی زنان ائمه معصومین علیهم السلام، بعد از رحلت همسر و یا شهادت امام و یا بعد از طلاق می توانند ازدواج کنند الا همسران پیامبر اکرم که چنین حقی به آنها داده نشده است و این یک کرامتی است که خدا فقط به شخص رسول الله داده است. تعدد زوجات رسول خدا از ویژگی های دیگر رسول خدا است.