مشاهده تصاویر بیشتر ...
موقعیت جغرافیایی:
استان قم با وسعت 11238 کیلومتر مربع در کریدور مرکزی ایران بین مختصات جغرافیایی 50 درجه و 6دقیقه تا51 درجه و 58 دقیقه طول شرقی نسبت به نصف النهار گرینویچ و 34درجه و 9 دقیقه تا 35 درجه و11 دقیقه عرض شمالی نسبت به خط استوا واقع شده است و دارای جمعیتی بالغ بر 1060،000 نفر می باشد.این استان با دارا بودن ویژگی های خاص فرهنگی ،زیر ساختهای مناسب و منابع لازم ، چشم انداز روشنی را در افق توسعه 1404 ترسیم نموده است و در صدد است با بهره گیری از پتانسیلها، منابع ملی و استانی شاخصهای توسعه اقتصادی را ارتقا بخشد.
وجود اماکن مقدس ، مراکز علمی، آثار تاریخی و فرهنگی، موقعیت خاص جغرافیایی، گسترش فناوری اطلاعات (IT) و توجه روز افزون گردشگران به این استان بسترهای لازم را جهت سرمایه گذاری در بخشهای مختلف فراهم نموده است.
موقعیت طبیعی:
بخشی ازمحدوده استان قم به ویژه دهستان قم رود در محدوده پارک ملی کویر قرار دارد . قم به دلیل داشتن مناطق و روستاهای متنوع در موقعیت های مختلف جغرافیایی دارای آب و هوای بیابانی و نیمه بیابانی است و آب و هوای روستاهای آن از کویری و بیابانی تا سرد و کوهستانی تغییر می کند و بر اساس همین تنوع اقلیمی، موقعیت کشاورزی و پوشش گیاهی آن نیز متفاوت شده است . گونه های کیلیا ، سودا ، گز ، بادامک و پسته وحشی و گیاهانی که کاربرد دارویی و صنعتی دارند همچون خارشتر ، پیچک ، گراس ، اشنان ، اسپند ، شیرخشت و شیرین بیان در استان قم وجود دارند که گونه های استان قم را تشکیل می دهند .
حاکمان قم
مشخصات کتاب:
سرشناسه:دلال موسوی، محمد، ۱۳۴۹ -
عنوان و نام پدیدآور:حاکمان قم/ محمد دلال موسوی، مرتضی بهرامی خشنودی.
مشخصات نشر:قم: آستانه مقدسه قم،انتشارات زائر، ۱۳۸۴.
مشخصات ظاهری:۱۶۹ص.
فروست:کنگره بزرگداشت شخصیت حضرت فاطمه معصومه علیها السلام و مکانت فرهنگی قم. مجموعه آثار؛ ۴۶.
یادداشت:کتابنامه [۱۶۵] - ۱۶۹؛ همچنین به صورت زیرنویس.
عناوین اصلی کتاب شامل:
اشاره؛ فهرست؛ مقدمۀ کنگره؛ اشاره؛ سرآغاز؛ جغرافیای تاریخی قم؛ حاکمان پیش از اسلام؛ حاکمان پس از اسلام؛ دورۀ پهلوی؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی؛ فرمانداران قم پس از انقلاب؛ استانداران قم؛ کتابنامه