مشاهده تصاویر بیشتر ...
یکی از مباحث مفید و کاربردی برای جامعه بحث ویژگی های خانواده فاطمی است؛ یعنی نوع روابطی که در این خانه و خانواده هست. الگوگیری از خانواده فاطمی نیاز اساسی جامعه امروزی ماست. روابط در خانواده سه محور دارد که محور اول ارتباط فرد با والدین است و محور دوم ارتباط فرد با همسرش و محور سوم ارتباط فرد با فرزندانش. قوام خانواده به این سه نوع ارتباط است.
ما در قرآن کریم و احادیث و روایات و سیره اهلبیت (ع) الگوهای بسیار غنی برای تربیت فرزندان و روابط خانواده داریم؛ برای مثال ارتباط حضرت زهرا (س) با والدین، ارتباط حضرت زهرا (س) با همسر یا ارتباط حضرت زهرا (س) با فرزندان. در قرآن بارها به مسئله احسان نسبت به والدین تأکید شده است حالا نه فقط به پدر و مادری که در قید حیات هستند حتی نسبت به والدینی که از دنیا رفته اند تاکید شده است که برایشان نماز بخوانید و خیرات کنید و طلب مغفرت کنید.
در مورد ارتباط با فرزندان هم اسلام نگاه و نگرش زیبایی نسبت به این نوع ارتباط دارد و در روایات ما فرزندان به عنوان حسنات و نعمات تعبیر شده اند. خانواده فاطمی خانواده ادب، حیا، شرف، عفت، معنویت و رضایت الهی است. تربیت دینی و عاطفی اولاد امر بسیاری مهمی است که از وظایف والدین هست.