مشاهده تصاویر بیشتر ...
یکی از بیماری ها و ناهنجاری های روحی و اجتماعی موضوع بی انضباطی است.
بی انضباطی در چند بخش بررسی می شود:
۱. بی انضباطی شخصی
در این نوع، شخص به خود ضرر می رساند و در کارهایش موفق نمی شود. امام علی (ع) می فرمایند: هر کس باید روز خود را به سه بخش تقسیم کرده و مطابق آن پیش برود. بخش اول عبادت، بخش دوم معاش و بخش سوم تفریح.
۲. بی انضباطی خانوادگی
نظم در امور خانوادگی بسیار مهم و قابل توجه است. در خانواده هر چیز باید در جای خودش قرار گیرد. تفریح ، کار، زندگی، درس و به طور کلی، هر کاری در زمان مشخص خود انجام شود. نکته ی دیگر در این بخش این است که وظایف، باید به صورت عادلانه تقسیم شود تا بار زندگی بر دوش یک نفر قرار نگیرد.
۳. بی انضباطی اقتصادی
نمونه ی بارز این موضوع اسراف و بی تدبیری است. چرا که اسراف موجب هدر رفتن سرمایه ی فرد و جامعه می شود. تقلید، وسواس و چشم و هم چشمی، از دیگر مصداق های این بخش می باشد.
۴. بی انضباطی مدیریتی
نمونه ی بارز این امر در جنگ اُحُد اتفاق افتاد . یک بی انضباطی مدیریتی کوچک موجب شکست سپاه اسلام و کشته شدن تعداد زیادی از مسلمانان شد. در اینجا ذکر چند نکته مهم است: بنا بر آیات و روایات شش چیز برای همه خوب است اما برای شش گروه واجب تر است: ۱. عدل برای فرماندهان ۲. تقوا برای علما ۳. سخاوت برای ثروتمندان ۴. صبر برای فقراء ۵. توبه برای جوانان ۶. حیا برای زنان
به طور کلی بی نظمی ، انسان و جامعه را از رسیدن به اهداف باز می دارد و همانطور که هستی از نظم زیادی برخوردار است، ما نیز باید تابع این نظم و ترتیب باشیم. بی نظمی آثاری جبران ناپذیر دارد که ممکن است خسارات زیادی بر ما وارد کند.