همانطور که میدانید مغز انسان با دریافت دو تصویر از دو چشم و تلفیق آنها در یکدیگر، تصویری بعد دار و دارای عمق میسازد. بر همین اساس و به طور معمول در تولید فیلمهای سه بعدی از دوربینی با دو لنز شیئی (یا بنا به اصطلاح فرانسوی رایج در سینما Objectif که معادل واژه انگلیسی Objective است) استفاده میشود که هر کدام یک صحنه واحد از زاویهای بسیار نزدیک به دیگری، فیلمبرداری میکند که فاصله آنها از هم به اندازه فاصله دو چشم از یکدیگر است.
فیلم سهبعدی یک نوع سینمای پویاست که با خطای دید عمیق بر درک بصری تاثیر میگذارد که شامل تصویر برداری سهبعدی با تصویربرداری دو دوربین به منظور شبیهسازی نوع و جهت دید انسانی با کمک دو لنز چشمی به وجود میآید. این نوع تصویر برداری با دو دوربین با کمک کامپیوتر نیز ایجاد میشود و با کمک جلوههای ویژه مخصوص سخت افزاری یا چشم افزاری خطای دید سطح و عمق یا دور و نزدیکی در تصاویر قابل رویت میشود.
فیلم سه بعدی از سال ۱۸۹۰ تا ۲۰۱۰ میلادی وجود داشته، اما تا حد زیادی به دلیل هزینههای فراوان و زمان تولید طولانی به فراموشی سپرده شده بود، اما بعد از وقفهای کوتاه در ۱۹۰۰ توسط شرکتهای آی مکس و دیزنی تا حدی به این سینما پرداخته شد و در فاصلهٔ سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ موفقیتهای بیشتری کسب کردند و این اتفاق بزرگ ساخت فیلمهای سه بعدی با موفقیتهای بزرگتر را رقم زد. و این موفقیت باری دیگر در دسامبر ۲۰۰۹ با آواتار به اوج خود رسید.
تصاویر برجسته اولین روش نمایش و ارائهٔ بصری بوده که با کمک دوربین و عینکهای برجسته نما در بین عموم مردم رواج پیدا کرد، اما نه به منظور سینمایی بلکه برای استفاده از کتابهای مصور سهبعدی و تک تصاویر تزئینی.
یکی از مشکلات فیلمهای سه بعدی پخش آنها در دستگاه های Player و تلویزیونهای سه بعدی است. فیلمهای سه بعدی در چند Mode ارائه می شوند که تلویزیونهای سه بعدی یک یا چند مد خاص را پشتیبانی می کنند. برای همین نیاز به یک مبدل است که فیلم را به Mode سازگار آنها تبدیل کرد.
همچنین یک فیلم سه بعدی در کامپیوتر و یا در مشاهده به صورت معمولی به صورت دو فیلم کنار هم یا بالا و پایین و ... نمایش داده می شوند و از این رو به صورت معمولی قابل استفاده و نمایش در کامپیوترهای با صفحه نمایش معمولی نیستند و باید برای پخش صحیح انها را تبدیل کرد. در تلویزیونهای سه بعدی هم باید با عینک مخصوص آنها را مشاهده کرد و در غیر اینصورت تار هستند.
هر پخش کننده ای در کامپیوتر، توان نمایش فیلم سه بعدی را در حالت صحیح و دو بعدی ندارد. مثلا PowerDVD این کار را انجام می دهد ولی پخشکنندههای دیگر معمولا به صورت دو تصویر کنار هم نمایش می دهند.
از نظر تبدیل نیز برنامه های Video Converter فیلم دو بعدی را به سه بعدی تبدیل می کنند ولی تبدیل سه بعدی به Mode های مختلف و تبدیل سه بعدی به دو بعدی را انجام نمی دهند ولی نرم افزار Aiseesoft 3D Converter این کار را انجام می دهد.
امکانات نرم افزار:
- تبدیل فیلم دو بعدی به سه بعدی
- تبدیل فیلم سه بعدی به دو بعدی
- تبدیل فیلم سه بعدی به فیلمهای سه بعدی با Modeهای متفاوت
- پشتیبانی از فرمتهای مختلف برای ارائه کیفیت های مختلف فیلم
- پشتیبانی از 5 مد سه بعدی
- امکان تعیین دقیق پارامترهای کیفیت در فیلم خروجی
- امکان به کارگیری تکنولوژی های کارتهای گرافیک NVIDIA و AMD برای افزایش سرعت تبدیل
Modeهای سه بعدی پشتیبانی شده:
Anaglyph 3D
Side by Side (Half-Width) 3D
Side by Side (Full) 3D
Top and Bottom (Half-Height) 3D
Top and Bottom (Full) 3D
فرمتهای پشتیبانی شده به عنوان ورودی :
MPG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, VOB, DAT, MP4, DivX, XviD, M4V, TS, MTS, M2TS, RM, RMVB, WMV, ASF, MKV, AVI, 3GP, 3G2, F4V, FLV, SWF, MPV, MOD, TOD, QT, MOV, DV, DIF, MJPG, MJPEG, TP, TRP, WebM
HD: MTS, TS, M2TS, MPG, MPEG, MP4, WMV, QuickTime HD MOV
فرمتهای پشتیبانی شده به عنوان خروجی :
MPG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H.264, H.264/MPEG-4 AVC, DivX, XviD, AVI, FLV, MP4, M4V, MKV, MOV, 3GP, 3G2, MTV, SWF, WMV, ASF, DPG, TS, DV, VOB, AMV, WebM
HD: H.264/MPEG-4 AVC, AVI, ASF, MKV, MOV, MPG, TS, WMV, MP4, WebM
وسائل پشتیبانی شده:
iPod, iPod classic, iPod touch, iPod nano
iPad, iPad 2, The New iPad, iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, Apple TV
PSP, PS3, Wii, Zune, Xbox 360, NDS
HP, HTC, Samsung, Sony Walkman, Sansa, Archos, Creative Zen, iRiver, BlackBerry, Palm Pre, Motorola, Motorola RAZR, Motorola Droid, LG, Sony Ericsson, Acer, ASUS Eee Pad, Dell, Nokia, General Pocket PC, GPhone, Windows Phone 7, Kindle Fire, Nook Table, Sony Tablet S, etc.
نکات:
1- برنامه دارای کرک کامل می باشد.
2- از آقای "سعد شمسایی" به خاطر کمک در جهت ارائه این نرم افزار تشکر می کنیم.