گزارش امنيتي سالانهاي كه ازسوي غول فنآوري سيسكو انتشار يافت هشدار داد بانكها و شبكههاي اجتماعي آنلاين، هدفهاي اصلي دزدان اينترنتي بسيار پيشرفته شدهاند.
به گفته محقق امنيتي سيسكو، خلافكاران به جمعيت زياد در سايتهاي شبكه اجتماعي توجه داشته و با تكنيكهاي مختلف از آنها سرقت ميكنند.
تاكتيكهاي مورد استفاده براي پروفايلهاي شبكه اجتماعي شامل هك پايگاه داده كلمات عبور در سرويسهاي آنلاين آسيبپذير و بهرهبرداري از آنها با توجه به اين حقيقت است كه بسياري از افراد از يك كلمه عبور براي اشتراكهاي آنلاين مختلف استفاده ميكنند.
بنا بر ارزيابيهاي سيسكو، ورم رايانهيي كوبفيس از سال 2008 تاكنون بيش از سه ميليون نفر از كاربران شبكههاي اجتماعي را آلوده كرده است.
كوبفيس كد مخربي است كه اطلاعات اشتراكهاي شبكه اجتماعي را به سرقت برده و با ورود به پروفايل كاربران بهمنظور تكثير شدن پيامهايي را به دوستان آنها ارسال ميكند.
لينكهاي موجود در اين پيامها كاربران را به صفحات وبي هدايت ميكنند كه بازديدكنندگان را براي آلوده كردن دستگاه آنها با نسخههايي از اين ورم، فريب ميدهند.
دزدان گاهي پروفايلهاي ساختگي ايجاد كرده و و با ورود به اجتماعات كاربران آنها را به باز كردن فايلهاي رايانهيي ترغيب ميكنند كه به كد مخرب آلوده هستند.
حقههاي پولساز ميتواند بسيار ساده باشد زيرا هكرها با استفاده از پروفايلهاي شبكه اجتماعي وانمود ميكنند دوستاني هستند كه نياز مالي شديدي داشته و براي رها شدن از مشكل، پول الكترونيكي درخواست ميكنند. شبكههاي اجتماعي همچنين از سوي هكرها براي كنترل يا مختل كردن سخنراني مورد استفاده قرار ميگيرند.
رايانههاي محل كار نيز ميتوانند به روند آلودگي سرعت ببخشند زيرا طبق بررسي سيسكو، يكي از هر 50 كليك انجام گرفته در محيطهاي اداري براي رفتن به شبكههاي اجتماعي است.
خلافكاران سايبر ميتوانند پروفايلها را براي يافتن نامها و نشانيهاي ايميل مديران تجاري يا اعضاي بخش حسابداري يك شركت جستوجو كنند تا آنها را هدف كلاهبرداريهاي آنلاين خود قرار دهند.
با توجه به افزايش تروژان رايانهيي بهنام Zeus كه براي سرقت ديجيتالي پول از بانكها طراحي شده، خطر متوجه رايانههاي محل كار براي آلوده شدن از طريق حملات شبكه اجتماعي نگرانكننده است.
اين تروژان بهمحض ورود به رايانه ميتواند اطلاعات را برداشته و آنچه را كه در مرورگرهاي وب مشاهده ميشود تغيير دهد تا ضمن انجام امور بانكي آنلاين توسط كاربران، به دزدان سايبر براي خالي كردن حساب آنها كمك كنند.
همچنين طبق اين گزارش، هرزنامه همچنان روش موثر براي فريب دادن كاربران و واداشتن آنها به دانلود بدافزارها يا خريد محصولات ظاهرا بدون اشكال مانند داروهاي تقلبي باقي مانده است.
طبق ارزيابي سيسكو، ميزان هرزنامههاي ارسال شده در جهان سال آينده 30 تا 40 درصد بيشتر از سطح سال 2009 افزايش مييابد. در حاليكه آمريكا و كشورهاي اروپايي شبكههاي توليد هرزنامه را تعطيل كردهاند، هرزنامههاي بيشتري در كشورهاي در حال توسعه ساخته و منتشر ميشود.
برزيل امسال آمريكا را در ميزان توليد هرزنامه كنار زده و حجم هرزنامههاي ارسال شده از هند و ويتنام نيز افزايش يافتهاند؛ خلافكاران اينترنتي همچنين از اينترنت پرسرعت و دسترسي به رايانه در كشورهاي در حال توسعه كه در آنها مردم هنوز به اندازه كافي در مورد امنيت اينترنت آگاهي ندارند، بهرهبرداري ميكنند.
افزايش هرزنامه در كشورهاي در حال توسعه نشانه مشكل بزرگتري بوده و به اين معني است كه شمار بيشتري رايانه آلوده وجود خواهد داشت يعني تروژانهاي بانكي و بدافزارهاي ديگر بيشتري فعاليت خواهند كرد.