بيل گيتس در نامه سالانهاش بهعنوان يكي از مديران «بنياد بيل اند مليندا گيتس» درباره اينكه كشورهاي مرفه و از نظر فن آوري پيشرفتهتر ميتوانند شرايط انساني را براي همه بهبود ببخشند، ابراز خوشبيني كرد.
به گزارش سرويس فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به گفته بيل گيتس، ركود جهاني به كشورهاي توسعهيافته و در حال توسعه به طور يكسان لطمه زده اما كساني كه در كشورهاي بينهايت فقير زندگي ميكنند، سختترين لطمه را ديدهاند و در حالي كه اقتصاد جهاني از ركود سال 2009 شروع به بهبود كرده، بهبود كامل ممكن است سالهاي زيادي طول بكشد اما تركيبي از نوآوريهاي علمي و رهبران بزرگ ميتوانند زندگي فقيران جهان را بهبود ببخشند.
گيتس كه در سال 2008 مايكروسافت را ترك كرد تا برروي تلاشهاي انساندوستانه متمركز شود، راه سختي را در مقابل اقتصاد جهاني ميبيند و در نامه 2010 خود اظهار كردهاست: اگرچه بحران مالي شديد پايان يافته اما اقتصاد هنوز ضعيف است و دنيا زمان زيادي را صرف خواهد كرد تا خسارتهاي به بار آمده شامل بيكاري و كسريهاي عظيم دولت و بدهيهاي بالا را جبران كند.
اما با وجود پيشبيني اقتصادي تيره و تار، بيل گيتس خوشبين است كه كشورهاي مرفهتر و از نظر فنآوري پيشرفتهتر ميتوانند شرايط انساني را براي همه بهبود دهند.
از جمله نكات ديگري كه در نامه گيتس برجسته شدهاند كافي نبودن سرمايهگذاري در نوآوريهايي است كه مردم فقير بيشتر از آن سود ميبرند. همچنين بنياد گيتس در حال پشتيباني از 30 نوآوري از جمله تلاشهايي براي ريشه كردن بيماري، بهبود وضعيت بهداشتي و ارتقاي آموزش آنلاين است.