مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه کار طراحی شبکه مترو اترنت به پایان رسیده است از آغاز کار اجرایی یکپارچهسازی شبکه مترو اترنت در کشور خبر داد و گفت: «با عملیاتی شدن این شبکه سرعت دسترسی به اینترنت در کل کشور افزایش محسوسی خواهد داشت.» به گفته صابر فیضی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران شبکه مترو اترنت دی ماه سال جاری به عنوان پایلوت در استانهای قم و کرمان راهاندازی شده تا بتواند الگوی کاری برای سایر شبکههای مخابرات استانی باشد.
هسته مرکزی شبکه مترواترنت استان قم 10 گیگابایت است که میتواند پهنای باند داخل استان را تا سطح یک گیگابایت به متقاضیان ارائه کند. با شنیدن این خبر کمی ذوق زده شدم. پس از گذشت اختلالاتی که بر سر سرویس اینترنتی کشور در روزهای گذشته را تجربه کردیم، شنیدن این خبر بسیار مسرت بخش خواهد بود، هرچند باورش کمی سخت است اما کاربران اینترنتی ایران وعدهپذیرند و ما هم در صف طولانی زنبیل به دستان اینترنت پرسرعت هنوز زانوی غم به بغل گرفتهایم تا تکلیفمان روشن شود.
کاربران ایرانی از اینکه حتی با ADSL پرسرعت هم نمیتوانند وارد جیمیل شوند خسته شدهاند، چند هفتهای است که کاربران ایرانی از همدیگر سؤال میکنند «جی میلت باز میشه؟ جی میل من باز نمیشه!» جالب این است که با گوگل تاک (نرمافزار چت گوگل) به راحتی میشود کار کرد، اما نمیتوانی ایمیلها را ببینی و پاسخ بدهی.
کاربران اینترنت یادشان هست که چندی پیش، فیبر نوری جاسک- فجیره قطع شد و کلی دیتا ریخته شد در دریا و آبزیان منطقه را مسموم کرد. اما حتی پس از وصل شدنش دیگر طعم خوش اینترنت را نچشیدیم، یا اگر هم چشیدیم با اختلالات جیمیل همراه بود که خوشایند کاربران نبود و به دنبال خود شایعاتی را از سوی آنان به بار آورد و بازار شایعه پراکنی جیمیل و اینترنت و مخابرات به قدری داغ شد که پای جزغاله شده آن به رسانههای جمعی نیز باز شد و منجر به انتشار اطلاعیهای از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد که در آن اعلام شده بود که این اختلال نه توسط وزارتخانه صورت گرفته و نه ربطی به قطعی کابل جاسک - فجیره دارد؛ این اختلال و عدم دسترسی به سرویس جیمیل از سوی شرکت سرویس دهنده یعنی گوگل انجام شده است.
اما چه سود که دیری نپایید و گوگل این خبر را تکذیب کرد و مسئولیت اختلال در سرویس جیمیل را نپذیرفت. متاسفانه صحبتهایی دیگر از مسئولان شنیده شده که رضایتمندی خود را در این زمینه اعلام کردهاند، به عنوان مثال سعید مهدیون، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات، در یک نشست خبری از مسدود بودن این سرویس ابراز خوشحالی کرده است و آن را به فال نیک گرفته و فرصت را غنیمت دانسته تا مردم کشور به سمت ایمیل ملی هدایت شوند، این درحالیست که هنوز مسئولان وزارت ارتباطات ایمیلی تحت عنوان ایمیل ملی را برای عموم مردم راهاندازی نکرده است.
اما گفتههای آقای مهدیون هم را باید آویزه گوش خود کنیم، نظر ایشان بر این است که استفاده از جیمیل و یاهو و هاتمیل خطرناک است و دلایل خودر را نیز اعلام کرده است. عدم حفظ اطلاعات و نامروتی صاحبان اینگونه سرویس دهنگان ایمیل که وارد ایمیلهای ما میشوند یکی از این دلایل است. راستی چه باید کرد تا کی باید فقر ایمیلی را تحمل کرد چه زمانی میتوانیم به ایمیل ملی خود برسیم تا از شر این همه بدی رهایی پیدا کنیم.!؟