به گزارش سافت گذر، یک تحقیق علمی انجام شده که اسپانسر آن اپل بود، نشان داد که یک اپل واچ میتواند تعداد ضربان قلب نامتعارف را تشخیص دهد.
برای انجام این تحقیق، 400 هزار کاربر اپل واچ فرا خوانده شدند و 5 درصد آنها گزارش دادند که اعلانی دریافت کردهاند که ضربان قلب آنها منظم نیست. برای ساعت این 2000 نفر یک پچ ارسال شد تا به سنسور شمارنده ضربان قلب موسوم به الکتروکاردیوگرام کمک کند این پروژه را به انجام برساند.
AFib که نوعی ضربان قلب نامنظم است میتواند منجر به سکته، ایجاد لخته خونی، ایست قلبی و دیگر بیماریهای جدی شود و اتفاقاً همین AFib به اپل واچهای شرکتکنندگان ارسال شد. لازم به ذکر است که AFib سالیانه باعث مرگ 130 هزار آمریکایی میشود. حدود 33 درصد اعضای این مطالعه مشاهده کردند که پچ ECG پیام داده مبتلا به AFib هستند.
حدود 57 درصد مشارکت کنندگان پس از دریافت این پیام هشدار تحت درمان پزشکی قرار گرفتند. دکتر میتش پاتل، استادیار دانشکده داروسازی و پزشکی پرلمن میگوید علیرغم اینکه اپل واچها خطرات و بیماریهای قلبی را به خوبی بررسی میکنند ولی اگر گزینهای وجود داشت تا کاربران را به انجام اقدامات پیشگیرانه تشویق میکرد، بسیار عالی میشد. به عبارت دیگر، دریافت پیام هشدار و بیتوجهی به آن میتواند نتایج به مراتب بدتری به همراه داشته باشد.
در این پروژه تحقیقاتی، وقتی اپل واچ یک نفر پیام هشدار ارسال میکرد، او را وادار میساخت تا توسط یکی از پزشکان ویزیت شود. لازم به ذکر است که پچ ECG برای دریافتکنندگان هشدار فرستاده میشد تا یک هفته شیوه ضربان قلب او را زیر نظر بگیرد.
محققان حاضر در این پروژه عنوان کردند که وقتی پزشکان از دادههای دریافت شده از وسایل بیماران استفاده میکنند، باید بسیار مراقب باشند. دکتر دیپاک بهات، کاردیولوژیست از بوستون انجام این تحقیق را بااهمیت دانسته چرا که معتقد است در آینده افراد بیشتری از وسایل پوشیدنی استفاده خواهند کرد.
لیوید مینور، مدیر دانشکده داروسازی استفورد میگوید:«« انقباض مصنوعی قلب تنها آغاز راه این پروژه تحقیقاتی است چرا که با این کار میتوانیم تکنولوژی دستگاههای پوشیدنی را بررسی کنیم و قادر خواهیم بود از روی دادن بیماریهای خطرناک جلوگیری نماییم»».
دکتر مارکو پرز، استادیار و پزشک بخش قلب در استفورد میگوید:«« آزمایشی که انجام دادیم اطلاعات مهمی در مورد پتانسیل و تأثیر تکنولوژیهای پوشیدنی بر سلامت انسانها را نشان داد»».
اپل تصمیم دارد در زمینه پزشکی گامهای بزرگی بردارد و به نظر میرسد تولید اپل واچ ابتدای راه این کمپانی باشد. اگرچه اپل واچ سری 4 دارای سنسور شمارنده ضربان قلب است ولی گویا کمپانی تولیدکننده میخواهد حسگر دیگری در آنها قرار دهد تا بدون نیاز به واکسن بتواند مقدار قند خون کاربران را بررسی کند. از دادههای این سنسور بدین منظور استفاده خواهد شد تا به بیمار بگوید چهقدر انسولین نیاز دارد تا قند خون او را به اندازه نرمال برساند. در حال حاضر پزشکان فعال در عرصه دیابت باید قطرهای از خون بیمار را بررسی کنند تا به این نتایج دست یابند ولی با امکانی که اپل فراهم خواهد کرد، آزمایش چندین بار در روز صورت میپذیرد و اگر این شرکت در این زمینه موفق شود، احتمالاً پرفروشترین برند در بین تولیدکنندگان ساعتهای هوشمند خواهد شد.
منبع: phonearena.com