به گزارش سافت گذر، تا پیش از تاریخ 1 سپتامبر اپل چندان از جنگ اقتصادی آمریکا و چین ضرر نمیکرد اما حالا کالاهای زیادی از جمله قابهای محافظ آیفونها نیز شامل این قانون میشوند زیرا معمولاً در چین تولید شده و در ایالات متحده به فروش میرسند. اینبار، دولت آمریکا اعتقاد دارد خرید کالاهایی که در چین ساخته میشود یک شکست بزرگ به حساب میآید چرا که مشتریان میتوانند همین پول را بابت محصولاتی بپردازند که خودِ اهالی ایالات متحده تولید کردهاند.

حال برای اینکه این خلأ جبران شود، ترامپ جنگ اقتصادی علیه چین را آغاز و اعلام کرد که ایالات متحده به خاطر برخی کالاهای وارداتی از این کشور آسیایی مالیات بیشتری دریافت میکند. او در تلاش است تا نشان دهد این تصمیمش کمپانیهای چینی را وادار کرده تا میلیونها دلار به وزارت خزانهداری آمریکا پول پرداخت کنند اما واقعاً چنین چیزی رخ نداده است چرا که این شرکتها هستند که بیشترین ضرر را متحمل شدهاند. آنها با افزایش قیمت محصولاتشان و دریافت مابهالتفاوت از مشتریان سعی کردهاند تا کمبودهای درآمدی خود را جبران نمایند. البته در برخی موارد نیز اپل خودش مالیاتها را پرداخت کرده تا قیمت بعضی کالاها نظیر همان قابهای محافظ برای آیفونها افزایش پیدا نکند.
با آغاز ماه سپتامبر، ایرپادهای بلوتوثی و اپل واچها هم شامل قانون پرداخت 15 درصدی مالیات شدند. این محصولات نقش بسزایی در افزایش درآمد اپل داشتهاند به طوری که این شرکت در اوایل هفته گذشته اعلام کرد که درآمدش از طریق فروش دستگاههای پوشیدنی به میزان 54 درصد بیشتر شده است.

امروز بلومبرگ خبر داد که اپل به اداره معاونان تجاری دولت آمریکا نامهای نوشته و از آنها خواسته تا محصولات زیر را از پرداخت 15 درصدی مالیات معاف کنند:
• اپل واچها
• ایرپادها
• هدفونهای بیسیم بیتس و قابهای شارژر همراه به علاوه باتریها
• قاب هوشمند رایانههای آیمک
• حافظه داخلی رایانههای مکپرو
• باتریهای لپتاپهای مکبوک
• اسپیکر بیسیم بیتس پیل پلاس
اپل در درخواست خود مدعی شده که نمیتواند کشوری غیر از چین پیدا کند که قطعات مدنظرش برای ساخت محصولاتش را تولید نماید. محدودیتهای تجاری باید در صورتی اعمال گردد که آلترناتیوهایی هم برای کشور تأمینکننده قطعات وجود داشته باشد. به علاوه، باید مشخص گردد که آیا این جنگ تجاری بر اقتصاد شرکت و کشور به طور کلی تأثیر منفی میگذارد یا خیر. سال گذشته، اپل خواستار معافیت 25 درصدی 15 کالا از جمله مکبوکهای پرو بود که موفق شد تأییدیه لازم برای 5 عدد از آنها را بگیرد ولی ناچار شد برای 10 مورد دیگر مالیات را بپردازد. ماه قبل هم این شرکت گزارش داد که میخواهد رایانههای مکپرو را در مرکزی در تگزاس تولید کند.

مقامات دولت ترامپ حتی تصمیم داشتند تا مالیات را روی گوشیهای هوشمند وارد شده از چین نیز اعمال کنند اما به خاطر نزدیکی به ایام کریسمس و جلوگیری از افزایش قیمتها، قرار شد تا این قانون از تاریخ 15 دسامبر اجرایی گردد.
ترامپ در گذشته به اپل هشدار داده بود که تنها راه متضرر نشدن از جنگ تجاری آمریکا و چین، انتقال کارخانههای تولیدکننده قطعات به داخل ایالات متحده است اما این کمپانی در پاسخ سعی کرد تا چگونگی اجرای جنگ تجاری را به رئیسجمهور توضیح دهد. به هر ترتیب، کشورهایی که اپل به عنوان آلترناتیو برای چین در نظر گرفته، ویتنام و چین هستند چرا که همین حالا هم تعداد محدودی از آیفونها که قرار است در هند به فروش برسند را در این کشور یک میلیارد نفری تولید میکند بنابراین از این نظر تجربه دارد.
منبع: phonearena.com