به گزارش سافت گذر، مایکروسافت یکی از طرفداران پروپاقرص تکنولوژی کنار گذاشتن پسوردها بوده زیرا می خواهد کلمات عبور سنتی و ناایمن را حذف کند. به همین خاطر این شرکت در زمینه توسعه فناوری هایی مانند Windows Hello، اپلیکیشن Microsoft Authenticator، سیستم تأیید هویت و . . . سرمایه گذاری کرده است.
حالا مایکروسافت در مورد اقداماتی که در سال 2020 انجام داده تا پسوردها را کنار بگذارد سخن گفته و اعلام کرده در سال 2021 تصمیم گرفته آنها را عملی کند.
این شرکت یادآور می شود که 80 درصد حملات سایبری با هدف حذف پسوردها صورت می پذیرند و از هر 250 اکانت، 1 اکانت به همین خاطر با مشکلاتی روبه رو می شوند. با ذکر این نکته، مایکروسافت می خواهد راهکارهایی را ابداع کند تا کاربران دیگر نیازی نباشد کلمات عبور بنویسند. در نوامبر 2019، تقریباً 100 میلیون نفر از روش ورود به حساب کاربری بدون نیاز به پسورد جهت وارد شدن به اکانت مایکروسافت بهره می بردند. جالب تر آنکه در ماه می 2020، تعداد این افراد به 150 میلیون نفر افزایش یافت که نشان می دهد میلیون ها انسان حاضرند از روش های بدون پسورد برای ورود به حساب های کاربری خود بهره ببرند زیرا یا حوصله به خاطر سپردن آنها را ندارند و یا اینکه می دانند چه قدر ناایمن هستند.
در سال 2020، مایکروسافت در کنفرانس های مختلف از افق مدنظرش برای توسعه تکنولوژی های مربوط به ورود بدون پسورد پرده برداشت. این شرکت همچنین، پیش نمایشی از سرویس Azure Active Directory و پشتیبانی از کلیدهای امنیتی FIDO2 و طریقه راه اندازی Microsoft 365 Admin Center را در معرض دید قرار داد. به علاوه، این کمپانی با شرکای مختلفی همکاری را آغاز کرد تا راهکارهای ورود بدون نیاز به پسورد را توسعه دهد.
مایکروسافت در ادامه آمارهای زیر را در مورد سرویس های مختلف که در سال 2020 به ثبت رسیده اند، اعلام کرد:
• در سرویس Azure Active Directory، بیش از 50 درصد ورودها به حساب های کاربری از طریق Windows Hello و در گوشی ها با اپلیکیشن Microsoft Authenticator و کلیدهای امنیتی FIDO2 انجام شده است
• بیش از 150 میلیون کاربر در Azure Active Directory و سرویس های بدون پسورد مایکروسافت حضور دارند
• تعداد افرادی که از سرویس Windows Hello برای وارد شدن به ویندوز 10 استفاده می کردند، از 69.4 درصد در سال 2019 به 84.7 درصد افزایش پیدا کرده است
2021 سالی است که مایکروسافت می خواهد در آن پسوردها را برای همه کاربرانش منسوخ کند. این شرکت در حال حاضر دارد APIها و رابط های کاربری مختلفی جهت مدیریت کلیدهای امنیتی FIDO2 تولید می کند و تصمیم دارد پرتال پوشش داده شده ای برای کنترل ورودی ها و خروجی ها بسازد تا کاربران از آنجا مقادیر مربوط به ورود به اکانت بدون پسورد را مدیریت نمایند. در حالی که انتظار می رود سال آتی میلادی شرایط جهان عادی شود ولی مایکروسافت تأکید دارد که ورود بدون پسورد، زندگی های دیجیتالی و آنلاین را بسیار آسان خواهد کرد.
منبع: neowin.net