هر گوشی اندرویدی، دارای قسمتی تحت عنوان Accessibility در تنظیمات است که امکانات این بخش برای افرادی که دارای مشکلات شنوایی، بینایی و . . . هستند، بسیار کارآمد است. البته نیازی به نابینا یا ناشنوا بودن استفاده کننده برای بهره گیری از این تنظیمات نیست و می توان به عنوان فرد عادی و سالم نیز از آنها استفاده کرد.
به گزارش
سافت گذر و بر اساس آمار، بسیاری از کسانی که از گوشی اندرویدی استفاده می کنند، حتی از وجود قسمت Accessibility در تنظیمات آگاهی ندارند.
در این تنظیمات، گزینه های زیادی از جمله TalkBack، Captions، Large Text و Text-to-speech وجود دارند که البته بستگی به نوع گوشی، ممکن است گزینه های دیگری نیز به آنها اضافه شوند.
در ادامه می توانید با این امکانات آشنا شوید.
1. Magnification gestures
با استفاده از این ویژگی می توان در صفحه نمایش گوشی خود زوم کرد.
اگر این گزینه را فعال کنید می توانید با سه ضربه به صفحه نمایش، زوم کرده و با سه ضربه، صفحه نمایش را به حالت قبلی درآورید. همچنین می توانید صفحه نمایش گوشی خود را مانند بزرگنمایی تصاویر درشت کرده و سپس آن را رها کنید.
2. Text-to-speech
شاید معروف ترین گزینه موجود در تنظیمات Accessibility، همین قسمت باشد.
به تنها چیزی که برای استفاده از این گزینه نیاز دارید، فعالسازی تنظیمات متن به گفتار گوگل و دانلود زبان مورد نظر است.
البته باید متن مورد نظر را در Pocket ذخیره داشته باشید و سپس از قسمت منوی متن، به گوشی خود دستور می دهید تا متن مورد نظر را برایتان قرائت کند.
3. Negative colors/Color adjustment/Invert colors
اگر صاحب گوشی سامسونگ هستید و از پس زمینه مشکی آن خسته شده اید، با فعالسازی گزینه Negative Colors، می توانید صفحه نمایشی با پس زمینه رنگی و رنگ دلخواه داشته باشید.
البته این گزینه در برخی گوشیها مانند ال جی ممکن است به Invert Colors تغییر کند.
4. TalkBack/Explore by Touch
اگر مشکل بینایی دارید و یا حتی اگر صفحه نمایش گوشی مشکل دارد، گزینه TalkBack و در برخی گوشیها Explore by Touch، بسیار کاربردی است.
با فعالسازی این گزینه می توانید هر کاری که در گوشی انجام می دهید را با صدایی بلند بشنوید.
5. Interaction control
این گزینه در برخی گوشیها مانند سامسونگ ممکن است با فشردن دکمه هوم و دکمه ولوم صدای پایین فعال و یا در ال جی با نام Touch Control Access دیده شود.
با فعالسازی این گزینه، می توانید تنظیمات مدت زمان روشن ماندن گوشی را مشخص کنید. البته این تمام کارایی Interaction control نیست و با آن شما می توانید مشخص کنید که کدام قسمت از صفحه نمایش حتی با لمس کردن نیز عمل نکند.
کلام آخر
در قسمت Accessibility گوشیهای اندرویدی، گزینه های زیادی وجود دارند که می توان در مورد آنها بیش از این صحبت کرد ولی در این گزارش سعی شد گزینه هایی که بیشترین کارایی دارند را به شما معرفی کنیم.
منبع: androidpit.com