فرقی نمیکند شما از چه گوشی استفاده میکنید زیرا همیشه این احتمال وجود دارد که حافظه داخلی موبایلتان پر شود. بروزرسانیها از گوگل پلی استور، دادههای نقشههای آفلاین، بازیهای سنگین، تصاویر، ویدیوها و . . . ، معمولاً از جمله مواردی هستند که سبب اشغال شدن حافظه داخلی میشوند. حالا اگر شما هم میخواهید بیاموزید که چگونه اجازه ندهید حافظه داخلی گوشیتان پر شود، با سافت گذر همراه باشید.
حافظه داخلی پر علاوه بر اینکه سرعت گوشی را کاهش میدهد، امکان آپدیت کردن اپلیکیشنها را نیز فراهم نمیکند و بعضاً نمیتوان تصاویر جدیدی گرفت بنابراین سه روش زیر را یاد بگیرید تا دیگر با چنین مشکلی روبهرو نشوید.
1. حافظه داخلی گوشی را پاک کنید
حافظه یک گوشی هوشمند معمولاً با سه چیز اشغال میشود:
الف) داده اپلیکیشنها
ب) داده مخفی اپلیکیشنها
پ) دادههای کاربر (تصاویر، فایلهای صوتی، ویدیو و . . . )
خوشبختانه امکان کنترل کردن همه این موارد وجود دارد فقط کافی است کمی وقت بگذارید و نرمافزارهایی که استفاده نمیکنید و دادههای مخفی موجود را بشناسید و در مرحله آخر، آنها را حذف نمایید و یا از یک اپلیکیشن دیگر بخواهید این کار را برایتان انجام دهد.
نرمافزار
SD Maid یکی از برنامههایی است که این اتفاق را برای شما رقم خواهد زد. ضمن اینکه
ES File Explorer نیز حافظه داخلی گوشیتان را آنالیز مینماید و فایلهای موجود از نرمافزارهایی که لغو نصب کردهاید را به شما نشان میدهد تا آنها را حذف کنید.
در اکثر مواقع نیازی نیست دادههای شخصی خود را حذف نمایید بلکه میتوانید آنها را به مموری کارت انتقال دهید. برای مثال، فایلهای DCIM، Music و Videos را برای امنیت بیشتر بهتر است به مموری کارت یا حتی دستگاه دیگر منتقل کنید. برای این کار یا به صورت دستی اقدام نمایید و یا دستگاهتان را به رایانه وصل کرده و قفل آن را باز کنید. فولدرهایی که به آنها در گوشی خود نیاز ندارید را به رایانه بیاورید. فقط توجه داشته باشید که پوشههای مختلف از اپلیکیشنهای گوناگون را چک کنید زیرا هر فایلی حاوی دادههایی است که شما آنها را فراموش کردهاید.
برخی از رابطهای کاربری مانند EMUI شرکت هوآوی، دارای گزینه پاکسازی حافظه داخلی سیستم هستند که کار شما را سریعتر و راحتتر میکنند.
2. مموری کارت با ظرفیت بیشتری استفاده کنید
بر خلاف گوگل که سعی میکند کارایی مموری کارت را کاهش دهد ولی این قطعات کوچک همواره محبوبیت خود را حفظ کردهاند. اگر فکر میکنید نمیتوانید در گوشی خود مموری کارت قرار دهید، باید بگوییم امکان این کار وجود دارد.
استفاده از کارت حافظه برای حافظه داخلی بیشتر اصلاً عجیب و غریب نیست بلکه سبب میشود ظرفیت محدود دستگاه نیز با محتواهای غیرضروری پر نشود. اگر میتوانید در گوشیتان مموری کارت قرار دهید، بهترین کار استفاده از این آپشن است اما اگر امکان انجام چنین کاری وجود ندارد، از یک کابل OTG که به آن فلش وصل میشود استفاده کنید تا دادههای مورد نظرتان را انتقال دهید، ضمن اینکه همیشه آنها را همراه خود داشته باشید.
شما میتوانید برخی از نرمافزارها را به فلش خود منتقل کنید که البته این کار کمی ریسک دارد زیرا امکان بروزرسانی اطلاعات آن برنامه از بین خواهد رفت بنابراین بهترین کار انتقال تصاویر، ویدیوها، اسناد، فایلهای صوتی و . . . میباشد.
3. از حافظههای ابری استفاده کنید
اگر تصاویر و ویدیوها و فایلهای صوتی بیشترین ظرفیت حافظه گوشی را اشغال کردهاند، آنها را به یک حافظه ابری انتقال دهید. اپلیکیشن
Google Photos حافظه داخلی بینهایت را برای ذخیرهسازی تصاویر در اختیار شما قرار میدهد البته در صورتی که هر عکس کمتر 16 مگابایت است. ضمن اینکه امکان ذخیره کردن ویدیوهای 1080p به صورت رایگان نیز فراهم شده است. Google Photos تنها یک نمونه بود و اپلیکیشنهای زیادی در گوگل پلی استور وجود دارد.
به علاوه،
Google Play Music نیز به شما اجازه میدهد فایلهای صوتی خود را به صورت آنلاین ذخیره کنید هرچند انجام این کار برای فایلهایی که خارج از سرویس گوگل دانلود کردهاید، کمی با سختی روبهروست. همچنین امکان گوش دادن به موسیقی از طریق اسپاتیفای، SoundCloud و iHeartRadio نیز وجود دارد ولی باید در نظر داشته باشید که اجرای فایلهای صوتی اینترنت زیادی مصرف میکند.
اگر میخواهید فایلهای صوتی خود را در Google Play Music ذخیره کنید، شما به یک اپلیکیشن مکمل یا افزونه گوگل کروم در رایانهتان نیاز دارید. راهکارهای انجام این کار با رفتن به Music> Add Music فراهم شده است. امکان آپلود تعداد 50,000 فایل صوتی وجود دارد. همچنین شما میتوانید آلبومهای برگزیده خود را از طریق سنجاق کردن آنها قابلاجرا کنید.
خلاصه
با چند راهکار ساده میتوانید مطمئن باشید که هیچوقت حافظه داخلی گوشیتان پر نمیشود. فقط کافی است اگر به یکی از گزینههای ارائه شده علاقه ندارید، روش دیگر را امتحان کنید.
شما چگونه حافظه داخلی گوشی خود را آزاد میکنید؟ نظر خود را با دیگران در قسمت انتهای خبر به اشتراک بگذارید.
منبع: androidpit.com